Morčacia pečeň
Morčacia pečeň

Morčacia pečeň na tekvicovom pyré

Tomáš Zapletal
šéfkuchár reštaurácie Zorno v Lozorne, 8. marca 2018
Morčacia pečeň na tekvicovom pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

720 g
3 vetvičky
2 ks
1 strúčik
100 g
800 g
500 ml
50 ml
20 g




Postup

  1. 1

    Vo vývare uvaríme pokrájanú tekvicu a po uvarení rozmixujeme na hladké pyré. Ochutíme.

  2. 2

    V rozpálenej panvici opečieme slaninu, cibuľu, cesnak a pečeň, podlejeme zvyšným vývarom a podusíme 8 minút. Podávame dochutené soľou, korením, tymianom a naaranžované s listami šalátov.

Diskusia k receptu