Grilovaná ryba
Grilovaná ryba

Zlatá pražma s batátovým pyré a grilovanou zeleninou

lenkapalenka - fotkalenkapalenka, 27. marca 2018

Objednala som si zeleninovú debničku, tak som si vymyslela tento recept, aby som mohla túto skvelú, chrumkavú zeleninku využiť.

2
porcie
35 minút
príprava

Suroviny

2 ks
2 ks
2 ks
1 ks
2 ks
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Začneme s prípravou pyré. Batáty, zemiak a jednu mrkvu nakrájame na menšie kocky a uvaríme v osolenej vode domäkka.

  2. 2

    Zvyšnú zeleninu si umyjeme a nakrájame ako uznáme za vhodné - ja som krájala šalotku na pásiky, mrkvu som škrabkou nastrúhala na jemné pásiky, papriku na hrubšie pásiky, cuketu na kocky, brokolicu rozoberieme na ružičky a šampióny na tenké plátky.

    Zlatá pražma s batátovým pyré a grilovanou zeleninou - obrázok 2
  3. 3

    Roztopíme v hlbokej panvici maslo a postupne pridávame šalotku, mrkvu, papriku a brokolicu. 2 minútky opekáme a pridáme cuketu so šampiónmi. Spolu to premiešame a ďalšie 2 minútky opekáme. Pridáme soľ a korenie a stiahneme s plameňa. Zelenina by mala ostať chrumkavá.

    Zlatá pražma s batátovým pyré a grilovanou zeleninou - obrázok 3
  4. 4

    Pražmu si osolíme, okoreníme, do vnútra dáme tymian a mesiačik citróna. Na panvici si rozohrejeme olej so strúčikmi cesnaku, vložíme rybku a opekáme z jednej strany 2 - 3 minúty. Keď ju obrátime pridáme do panvice plátok masla a opekáme ďalšie 2 - 3 minúty z druhej strany.

    Zlatá pražma s batátovým pyré a grilovanou zeleninou - obrázok 4
  5. 5

    Dokončíme si pyré. Ak sú už batáty a mrkva mäkké, scedíme a preložíme do mixéra. Pridáme kúsok masla a smotanu. Rozmixujeme na hladké pyré. Ak je potrebné, tak dosolíme.

    Zlatá pražma s batátovým pyré a grilovanou zeleninou - obrázok 5
  6. 6

    Servírujeme a papáme. Na tanieri je to krásne farebné.

Diskusia k receptu

bubaya
Veľmi pekné, krásna rybka, chrumkavá zelenina, veľmi dobre to vyzerá na tanieri. Bataty robím často, ale pyré ma ešte nenapadlo, hoci ich používam často ako prílohu miesto zemiakov. Dobrý tip na chutný obed. Šup do KK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia