Zlatá pražma s batátovým pyré a grilovanou zeleninou
Foto: lenkapalenka
Objednala som si zeleninovú debničku, tak som si vymyslela tento recept, aby som mohla túto skvelú, chrumkavú zeleninku využiť.
porcie
príprava
Postup
-
1
Začneme s prípravou pyré. Batáty, zemiak a jednu mrkvu nakrájame na menšie kocky a uvaríme v osolenej vode domäkka.
- 2
Zvyšnú zeleninu si umyjeme a nakrájame ako uznáme za vhodné - ja som krájala šalotku na pásiky, mrkvu som škrabkou nastrúhala na jemné pásiky, papriku na hrubšie pásiky, cuketu na kocky, brokolicu rozoberieme na ružičky a šampióny na tenké plátky.
- 3
Roztopíme v hlbokej panvici maslo a postupne pridávame šalotku, mrkvu, papriku a brokolicu. 2 minútky opekáme a pridáme cuketu so šampiónmi. Spolu to premiešame a ďalšie 2 minútky opekáme. Pridáme soľ a korenie a stiahneme s plameňa. Zelenina by mala ostať chrumkavá.
- 4
Pražmu si osolíme, okoreníme, do vnútra dáme tymian a mesiačik citróna. Na panvici si rozohrejeme olej so strúčikmi cesnaku, vložíme rybku a opekáme z jednej strany 2 - 3 minúty. Keď ju obrátime pridáme do panvice plátok masla a opekáme ďalšie 2 - 3 minúty z druhej strany.
- 5
Dokončíme si pyré. Ak sú už batáty a mrkva mäkké, scedíme a preložíme do mixéra. Pridáme kúsok masla a smotanu. Rozmixujeme na hladké pyré. Ak je potrebné, tak dosolíme.
- 6
Servírujeme a papáme. Na tanieri je to krásne farebné.
Tiež grilovaná ryba:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu