Sójové guľky s hlivovou plnkou fotorecept
Milan Kovalčík
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 24. novembra 2017
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 24. novembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Sóju namočíme do teplej vody (ideálne cez noc, ale postačia aj 2 hodiny). Scedíme ju a pomelieme spolu s cibuľou a 1 strúčikom cesnaku. Pridáme vajce, soľ, korenie, strúhanku, namočený a vyžmýkaný rožok. Všetko premiešame a pridáme lístočky tymianu z 2 vetvičiek.
-
2
Na oleji opražíme nakrájanú hlivu spolu so zvyšným cesnakom a tymianom. Podlejeme vínom. Hlivu dochutíme soľou, mletým čiernym korením a necháme zredukovať víno.
-
3
Z pripravenej sójovej masy odoberáme kúsky, ktoré roztlačíme v ruke, naplníme hlivou a vyformujeme guľky, ktoré vyprážame v rastlinnom oleji.
Milá Haji, autorom tohto receptu je skutočne pán šéfkuchár Milan Kovalčík. Za nedorozumenie sa ospravedlňujeme, autora receptu sme doplnili.