Cibuľová polievka
Cibuľová polievka

Cibuľová polievka zapečená so syrom

Lukáš Lendvay
šéfkuchár reštaurácií La Marine a THeMA v Bratislave, 1. februára 2018
Cibuľová polievka zapečená so syrom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
70 minút
príprava

Suroviny

5 ks žltá
30 ml
300 ml
4 vetvičky
200 g




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame na štvrtiny a opražíme na oleji dozlata, pridáme vývar, červené víno, tymian, soľ a cukor. Varíme približne jednu hodinu alebo kým nie je cibuľa úplne mäkká. Podľa potreby dolievame horúcu vodu.

  2. 2

    Uvarenú polievku dáme do misky, zasypeme nastrúhaným syrom a dáme zapiecť pod zapekací gril, prípadne môžeme kus bagety alebo toastu posypať syrom a zapiecť.

Diskusia k receptu

evanaaa
Práveže tá bagetka by tam mala byť, posypaná syrom a s ňou treba dať polievku zapiecť, nech je to dokonalé.
lukaslendvay
Áno , máte pravdu najlepšie je zatiecť polievku spolu s toastom alebo bagetou ako je to aj na fotke , pokial má človek tu možnosť aj v domácej kuchyni
ivan14
Jaksi se mi nezdá podle rozpisu na 4 porce jen 300 ml vývaru + 30 ml vína. To by se to dalo mazat na chleba. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia