Kačacie prsia s čiernou šošovicou
šéfkuchár Wellness hotela Borovica**** na Štrbskom Plese, 15. marca 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Suroviny
900 g (s kožou) |
|
400 g (beluga) |
|
200 g |
|
100 g |
|
2 vetvičky (čerstvý) |
|
2 PL |
|
3 PL |
|
z 1/2 citróna |
|
100 g |
|
2 PL |
|
100 g (čerstvé) |
|
|
|
|
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Opláchnuté a vysušené kačacie prsia nasolíme a okoreníme mletým čiernym korením, narežeme kožu a opečieme na rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista. Dopekáme v rúre predhriatej na 170 °C 8–10 minút.
- 2
Čiernu šošovicu prepláchneme studenou vodou a uvaríme v osolenej vriacej vode domäkka. Keď je šošovica uvarená, scedíme z nej prebytočnú vodu a necháme odkvapkať na sitku.
- 3
Očistenú a opláchnutú koreňovú zeleninu nakrájanú na malé kocky opražíme na kokosovom oleji, pridáme k nej dve lyžice medu, soľ, čerstvý tymian a necháme skaramelizovať. Pridáme šťavu z polovice citróna a zmiešame na panvici s uvarenou šošovicou.
- 4
Do výpeku z kačky pridáme maslo, ríbezľový džem, soľ a mleté čierne korenie. Varíme všetko spolu, kým sa omáčka nespojí. Nakoniec pridáme do hotovej omáčky čerstvé ríbezle a zľahka prehrejeme. Hotové jedlo ozdobíme čerstvou figou.
Tiež kačacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu