Kačacie prsia
Kačacie prsia

Kačacie prsia s čiernou šošovicou

Michal Danek
šéfkuchár Wellness hotela Borovica**** na Štrbskom Plese, 15. marca 2018
Kačacie prsia s čiernou šošovicou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
105 minút
príprava

Suroviny

900 g (s kožou)
400 g (beluga)
200 g
100 g
2 vetvičky (čerstvý)
2 PL
3 PL
z 1/2 citróna
100 g
2 PL
100 g (čerstvé)
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Opláchnuté a vysušené kačacie prsia nasolíme a okoreníme mletým čiernym korením, narežeme kožu a opečieme na rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista. Dopekáme v rúre predhriatej na 170 °C 8–10 minút.

  2. 2

    Čiernu šošovicu prepláchneme studenou vodou a uvaríme v osolenej vriacej vode domäkka. Keď je šošovica uvarená, scedíme z nej prebytočnú vodu a necháme odkvapkať na sitku.

  3. 3

    Očistenú a opláchnutú koreňovú zeleninu nakrájanú na malé kocky opražíme na kokosovom oleji, pridáme k nej dve lyžice medu, soľ, čerstvý tymian a necháme skaramelizovať. Pridáme šťavu z polovice citróna a zmiešame na panvici s uvarenou šošovicou.

  4. 4

    Do výpeku z kačky pridáme maslo, ríbezľový džem, soľ a mleté čierne korenie. Varíme všetko spolu, kým sa omáčka nespojí. Nakoniec pridáme do hotovej omáčky čerstvé ríbezle a zľahka prehrejeme. Hotové jedlo ozdobíme čerstvou figou.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: