Pečené morčacie krídlo na gratinovaných zemiakoch
Tomáš Zapletal
šéfkuchár reštaurácie Zorno v Lozorne, 8. marca 2018
šéfkuchár reštaurácie Zorno v Lozorne, 8. marca 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
na 190 °C
na 190 °C
Postup
-
1
Vo vývare predvárame krídlo asi hodinu, vyberieme, preložíme na pekáč a s maslom a tymianom pečieme pri 190 °C 20 minút.
- 2
Očistené, nakrájané zemiaky zmiešame s 3 strúčikmi cesnaku, cibuľou, soľou, korením a so smotanou, vložíme do vhodnej formy a pečieme 80 minút.
- 3
Na panvici s maslom krátko opražíme šalotku a baby špenát, ktorý pridávame ako prílohu.
Tiež morčacie krídlo:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu