Kuracia roláda
Kuracia roláda

Roláda z kuracieho stehna a zo strukovín

Michal Danek
šéfkuchár Wellness hotela Borovica**** na Štrbskom Plese, 14. marca 2018
Roláda z kuracieho stehna a zo strukovín
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
130 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

4 ks (vykostené, s kožou)
100 g sušený
100 g
2 ks
2 vetvičky (čerstvý)
200 ml




Postup

  1. 1

    Na noc namočíme do vody cícer a fazuľu, oboje zvlášť do dvoch nádob. Na druhý deň varíme v osolenej vode domäkka.

  2. 2

    Vychladnutý cícer rozmixujeme na hladkú zmes. Pridáme vajcia, schladenú uvarenú fazuľu, ochutíme soľou a korením a zmesou naplníme naklepané osolené kuracie stehná.

  3. 3

    Stehná zrolujeme a poukladáme na vymastený plech. K mäsu pridáme pár vetvičiek tymianu, potrieme olejom a pečieme v rúre rozohriatej na 170 °C 45 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia