Gratinovaný pór s vyzretým syrom
Marián Hajtol
kuchár reštaurácie Signature hotela Mercure Bratislava Centrum****, 12. apríla 2018
kuchár reštaurácie Signature hotela Mercure Bratislava Centrum****, 12. apríla 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
90 minút
na 150 °C
na 150 °C
Postup
-
1
Do hrnca dáme smotanu, tymian, roztlačený cesnak a necháme redukovať, kým nezhustne - pri nízkom výkone sporáka asi 15 minút. Objem sa zníži aj o polovicu. Zredukovanú smotanu ochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom. Vyberieme tymian.
- 2
Očistený pór nakrájame na kolieska asi 1,5 mm hrubé. Pór zmiešame s ochutenou smotanou a so syrom.
- 3
Na vymastený plech ukladáme rukou pór, ktorý necháme odkvapkať. Poriadne ho popritláčame. Ak sa nám zdá suchý, pridáme troška zredukovanej smotany. Plech s pórom prikryjeme papierom na pečenie, druhým plechom a zaťažíme. Pečieme 1,5 hodiny pri 150 °C. Po upečení ho necháme vychladnúť a až potom krá- jame
Tiež pór:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu