Pečené morčacie stehno s hríbovým ragú
Tomáš Zapletal
šéfkuchár reštaurácie Zorno v Lozorne, 7. marca 2018
šéfkuchár reštaurácie Zorno v Lozorne, 7. marca 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
12 minút
na 185 °C
na 185 °C
Suroviny
| 800 g (celé alebo vykostené) |
|
| 60 g |
|
| 1 kg |
|
| 15 g |
|
| 50 ml |
|
| 1 stredne veľký ks |
|
| 3 strúčiky |
|
| 50 g |
|
| (čerstvé alebo sušené 15 g) |
|
|
|
|
|
|
|
| 50 ml |
|
| 200 ml |
|
Postup
-
1
Ošúpané zemiaky uvaríme a rozmixujeme na pyré s olivovým olejom. Ochutíme soľou, korením.
- 2
Ak je stehno bez kosti, vyklepeme ho. Ochutíme soľou, korením, bylinkami, zatiahneme na panvici a potom upečieme v rúre zohriatej na 185 °C asi 12 minút.
- 3
V kastróliku na troche oleja opražíme pancettu, pridáme šalotku s cesnakom, speníme. Ďalej pridáme hríby (dubáky predvarené, ak boli sušené) a opražíme, podlejeme vínom, necháme zredukovať a zalejeme smotanou. Ochutíme soľou, korením. Necháme prevrieť.
Tiež morčacie stehno:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu