Morčacie stehno
Morčacie stehno

Pečené morčacie stehno s hríbovým ragú

Tomáš Zapletal
šéfkuchár reštaurácie Zorno v Lozorne, 7. marca 2018
Pečené morčacie stehno s hríbovým ragú
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
12 minút
na 185 °C

Suroviny

800 g (celé alebo vykostené)
60 g
1 kg
15 g
50 ml
1 stredne veľký ks
3 strúčiky
50 g
 (čerstvé alebo sušené 15 g)
50 ml
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ošúpané zemiaky uvaríme a rozmixujeme na pyré s olivovým olejom. Ochutíme soľou, korením.

  2. 2

    Ak je stehno bez kosti, vyklepeme ho. Ochutíme soľou, korením, bylinkami, zatiahneme na panvici a potom upečieme v rúre zohriatej na 185 °C asi 12 minút.

  3. 3

    V kastróliku na troche oleja opražíme pancettu, pridáme šalotku s cesnakom, speníme. Ďalej pridáme hríby (dubáky predvarené, ak boli sušené) a opražíme, podlejeme vínom, necháme zredukovať a zalejeme smotanou. Ochutíme soľou, korením. Necháme prevrieť.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: