Pečené morčacie stehno s hríbovým ragú
Tomáš Zapletal
šéfkuchár reštaurácie Zorno v Lozorne, 7. marca 2018
šéfkuchár reštaurácie Zorno v Lozorne, 7. marca 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
12 minút
na 185 °C
na 185 °C
Suroviny
800 g (celé alebo vykostené) |
|
60 g |
|
1 kg |
|
15 g |
|
50 ml |
|
1 stredne veľký ks |
|
3 strúčiky |
|
50 g |
|
(čerstvé alebo sušené 15 g) |
|
|
|
|
|
50 ml |
|
200 ml |
|
Postup
-
1
Ošúpané zemiaky uvaríme a rozmixujeme na pyré s olivovým olejom. Ochutíme soľou, korením.
- 2
Ak je stehno bez kosti, vyklepeme ho. Ochutíme soľou, korením, bylinkami, zatiahneme na panvici a potom upečieme v rúre zohriatej na 185 °C asi 12 minút.
- 3
V kastróliku na troche oleja opražíme pancettu, pridáme šalotku s cesnakom, speníme. Ďalej pridáme hríby (dubáky predvarené, ak boli sušené) a opražíme, podlejeme vínom, necháme zredukovať a zalejeme smotanou. Ochutíme soľou, korením. Necháme prevrieť.
Tiež morčacie stehno:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu