Morčacie stehno na zelenine s brusnicovou omáčkou
Tomáš Zapletal
šéfkuchár reštaurácie Zorno v Lozorne, 6. marca 2018
šéfkuchár reštaurácie Zorno v Lozorne, 6. marca 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
145 minút
na 185 °C
na 185 °C
Postup
-
1
Najskôr pripravíme základ z koreňovej zeleniny s cibuľou, cesnakom a tymianom, ktorý dobre na oleji opražíme, podlejeme vínom a po chvíli, keď sa víno zredukuje, podlejeme vývarom.
- 2
Do pripraveného základu vložíme stehno, oslíme, okoreníme a dáme pomaly piecť v rúre zohriatej na 185 °C 120 minút. Upečené stehno vyberieme, potrieme maslom a necháme dopiecť 25 minút.
- 3
Z výpeku pripravíme šťavu, do ktorej pridáme brusnice a smotanu, napokon všetko rozmixujeme. Podávame s opečenou karotkou a baby špenátom.
Tiež morčacie stehno:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu