Pstruh pečený na masle s mandľami fotorecept
Foto: elenas
Rada takto pripravujem pstruha. Je to rýchle a chutí to veľmi dobré.
porcie
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Pripravíme všetky suroviny.
-
2
Pstruha očistíme, umyjeme, osušíme, posypeme zo všetkých strán soľou a tymianom a/alebo korením na ryby. Môžeme nechať odležať v chladničke cca hodinu ale aj nemusíme. Odležaný pstruh však bude jemnejší.
-
3
Do brušnej dutiny vložíme na kolieska nakrájaný citrón. Dáme pstruha na plech s papierom na pečenie. Zo všetkých strán potrieme roztopeným maslom. A pečieme v rúre predhriatej na 190 °C cca 10-15 minút.
-
4
Plech vyberieme z rúry, rybu opäť potrieme maslom a posypeme mandľovými lupienkami. Pokvapkáme zvyšným maslom a dopečieme ešte cca 10-15 minút.
-
5
Podávame so zemiakmi a zeleninou.
-
6
Dobrú chuť!
Ďakujem:) Ja zo šupín čistím, ide to ľahko nožom ale že vraj sa to nemusí. Mne šupiny tak trochu vadia.