Pečený pstruh
Pečený pstruh

Pstruh pečený na masle s mandľami fotorecept

elenas - fotkaelenas, 3. apríla 2018
Pstruh pečený na masle s mandľami (fotorecept)
Foto: elenas

Rada takto pripravujem pstruha. Je to rýchle a chutí to veľmi dobré.

3
porcie
45 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

2 ks
25 g (čerstvé)
1 ks (bio)
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme všetky suroviny.

    Pstruh pečený na masle s mandľami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pstruha očistíme, umyjeme, osušíme, posypeme zo všetkých strán soľou a tymianom a/alebo korením na ryby. Môžeme nechať odležať v chladničke cca hodinu ale aj nemusíme. Odležaný pstruh však bude jemnejší.

    Pstruh pečený na masle s mandľami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do brušnej dutiny vložíme na kolieska nakrájaný citrón. Dáme pstruha na plech s papierom na pečenie. Zo všetkých strán potrieme roztopeným maslom. A pečieme v rúre predhriatej na 190 °C cca 10-15 minút.

    Pstruh pečený na masle s mandľami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plech vyberieme z rúry, rybu opäť potrieme maslom a posypeme mandľovými lupienkami. Pokvapkáme zvyšným maslom a dopečieme ešte cca 10-15 minút.

    Pstruh pečený na masle s mandľami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame so zemiakmi a zeleninou.

    Pstruh pečený na masle s mandľami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dobrú chuť!

    Pstruh pečený na masle s mandľami (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Evanaaa (4.4.2018 18:07)
Ďakujem:) Ja zo šupín čistím, ide to ľahko nožom ale že vraj sa to nemusí. Mne šupiny tak trochu vadia.
1x evanaaa
Pekný recept, chutný.....len by ma zaujímalo, či tých pstruhov ešte čistíš zo šupín, myslím, zoškriabať ich nožom, ja to robím, lebo neviem, ako by to bolo ak by som ho piekla aj so šupinami, aj keď sú dosť drobné a či to ozaj treba?