Guľky zo špaldy s horčicovou penou
Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 6. februára 2018
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 6. februára 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
45 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
Guľky: | |
200 g |
|
1 ks |
|
40 g |
|
40 g |
|
|
|
|
|
Horčicová pena: | |
40 g |
|
40 g |
|
80 ml |
|
40 g |
|
Pečená cvikla: | |
400 g |
|
|
|
|
|
60 ml |
|
2 vetvičky |
|
Postup
-
1
Špaldu opláchneme v studenej vode a dáme variť do osolenej vody. Varíme 30 minút. Scedíme a za pomoci kuchynského robota rozmixujeme, pridáme vajce, nasekané bylinky, ochutíme soľou a korením. Zo zmesi vytvarujeme malé knedličky, ktoré varíme v osolenej vode na miernom ohni 15 minút.
- 2
Horčicová pena: Na penu zmiešame všetky suroviny a prelejeme do šľahačkovej fľaše. Fľašu naplníme jednou bombičkou. Penu nastriekame na tanier.
- 3
Pečená cvikla: Cviklu dôkladne umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Rozložíme na pekáč, potrieme olivovým olejom a ochutíme soľou, korením a tymianom. Pečieme prikryté v rozohriatej rúre pri 170 °C približne 45 minút.
Tiež guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Úžasné foto!