Špaldové guľky
Špaldové guľky

Guľky zo špaldy s horčicovou penou

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 6. februára 2018
Guľky zo špaldy s horčicovou penou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

Guľky:
200 g
1 ks
40 g
40 g
Horčicová pena:
40 g
40 g
80 ml
40 g
Pečená cvikla:
400 g
60 ml
2 vetvičky




Postup

  1. 1

    Špaldu opláchneme v studenej vode a dáme variť do osolenej vody. Varíme 30 minút. Scedíme a za pomoci kuchynského robota rozmixujeme, pridáme vajce, nasekané bylinky, ochutíme soľou a korením. Zo zmesi vytvarujeme malé knedličky, ktoré varíme v osolenej vode na miernom ohni 15 minút.

  2. 2

    Horčicová pena: Na penu zmiešame všetky suroviny a prelejeme do šľahačkovej fľaše. Fľašu naplníme jednou bombičkou. Penu nastriekame na tanier.

  3. 3

    Pečená cvikla: Cviklu dôkladne umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Rozložíme na pekáč, potrieme olivovým olejom a ochutíme soľou, korením a tymianom. Pečieme prikryté v rozohriatej rúre pri 170 °C približne 45 minút.

Diskusia k receptu