Recepty, kde je tymián
Crostini s čerstvými figami
Pre mňa je toto chuťové nebo - všetky chute do seba zapadajú ako puzzle.
Špargľovo-hubové ragú s cestovinami zo zemiakového cesta
V hrnci na masle orestujeme nadrobno pokrájanú
šalotku spolu s cesnakom do sklovita. Pridáme huby a špargľu...
Závitky zo sivoňa a z údeného lososa s dvojfarebnou omáčkou
Špenát umyjeme, osušíme a orestujeme na
masle. Osolíme a okoreníme.
Jahňacie mäso v zelenej palacinke s karfiolovým pyré
Cherry paradajky umyjeme, vysušíme a rozpolíme. Naukladáme
na plech vystlaný papierom na pečenie, osolíme a...
Zemiakovo-rukolové košíčky
Takéto košíčky si viem predstaviť pokojne aj na
veľkonočný stôl. Môžete ich vyskúšať urobiť aj ako...
Kačacie prsia s kapustovou roládou a jablkom
Zemiaky ideálne uvaríme deň
vopred. V kastróle zohrejeme kačací
tuk. Pridáme pokrájanú cibuľu, korenie, bobkový...
Panenka v hubovom fáši s plnenými zemiakmi
Umyté a osušené bravčové kosti rozsekáme na malé
časti, vložíme do pekáča s olejom, podlejeme vodou...
Vegánske špaldové pirohy
Pripravíme si cesto - v miske zmiešame múku, olej, vodu a soľ. Vypracujeme hladké...
Perkelt z morčacích drobkov so žihľavovými šúľancami
Drobky dáme na 2 hodiny variť do osolenej vody. Scedíme, necháme vychladnúť a nakrájame na...
Morčacie stehno s cesnakovou omáčkou a s hubovým nákypom
Morčacie stehno prešpikujeme slaninou, osolíme,
okoreníme a dáme na naolejovaný plech. Pridáme nakrájanú cibuľu, ...
Pečeň na portskom víne s hruškovým ragú a tekvicovým chlebom
Tekvicový chlieb: Tekvicu prekrojíme,
vyberieme semiačka a nakrájame na kocky.
Cibuľu nakrájame na mesiačiky, cesnak na
plátky...
Gyros z trouby
Nedávno jsem viděla na netu nějaké video, jak si připravit v domácích podmínkách gyros. Původně...
Kura na víne
Toto jedlo vzniklo v Burgundsku, kde sa pôvodne robilo s miestnym vínom. Môže sa...
Špagety s vepřovým masem a parmazánem
V kastrolu rozpustíme sádlo, přidáme nakrájený porek, nakrájené maso, osolíme a opepříme. Pak...
Panenka s pistáciovou kôrkou a vínovým rizotom
Mäso odblaníme a pokrájame na hrubé medailóniky. Osolíme, okoreníme, potrieme olejom a poukladáme do...
Teľacia roláda s mangoldom a pancettou na hubovej omáčke
Mäso rozrežeme na veľký plát, vyklepeme, osolíme a okoreníme. Na mäso poukladáme plátky pancetty....
Srnčie závitky s hubami na čokoládovej omáčke
Niet nad kvalitné mäso. Stačí k nemu omáčka
s čerstvými bylinkami, ovocím či vínom a jedlo
s...
Kuřecí stehýnka po myslivecku
Kuřecí stehýnka osolíme a opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji. Pak...
Cibuľový muffin s mliečnou penou
Cibule olúpeme, nakrájame na plátky a urestujeme s tymianom na oleji dozlata. Potom
ich rozmixujeme...
Krvavnička s kyslou kapustou a plneným zemiakom
Cibuľu upražíme na masti, pridáme
koreniny, med a domácu kyslú kapustu, posolíme a asi 10...
Bôčik s medovou kôrkou so šošovicovým šalátom
Bravčový bôčik dobre umyjeme pod studenou vodou a osušíme,
cez kožu spravíme nožom hlboké zárezy a votrieme...
Paštéta s oškvarkami a cibuľovo-cviklovým džemom
Paštéta: Nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme bravčové mäso, pečeň, osolíme a okoreníme,
pridáme...
Pečené pliecko so špenátom a s trhanými plackami
Bravčové pliecko osolíme, okoreníme, obalíme nasekaným rozmarínom a uložíme na noc do chladu. Potom...
Bravčová pečeň s cibuľovým pyré a karamelizovanými jablkami
Zabíjačka patrí
k pokladom slovenskej
gastronómie. Nie je len
o hodovaní, ale aj o tradíciách
a osobitej atmosfére.
Pri...
Bravčová panenka na zelenom korení s tymianom
Jednoduchý recept na chutnú a šťavnatú bravčovú
panenku
Buchtičky z karfiolu
Slané pečivo, ktoré môžete použiť ako alternatívu k
pagáčikom, ale aj ako prílohu.
Pečené jahňacie na hubách a brusniciach
Jahňacie mäso som očistila od tuku a blán. Nakrájala na rezne.
Do olivového oleja som pretlačila...
Kotlíkový guláš s tofu
Pokrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme korenie (paprika, zmes na guláš, rasca, chilli)...
Rýchle cestoviny
Určite to poznáte, keď potrebujete pripraviť rýchly obed
alebo večeru a v chladničke máte len základné...
Hokkaido polievka s kozím syrom
Obľúbená polievka s tekvicou hokkaido, ktorá je pôvodom z Japonska

Crostini s čerstvými figami
Pre mňa je toto chuťové nebo - všetky chute do seba zapadajú ako puzzle.

Špargľovo-hubové ragú s cestovinami zo zemiakového cesta
V hrnci na masle orestujeme nadrobno pokrájanú šalotku spolu s cesnakom do sklovita. Pridáme huby a špargľu...

Závitky zo sivoňa a z údeného lososa s dvojfarebnou omáčkou
Špenát umyjeme, osušíme a orestujeme na masle. Osolíme a okoreníme.

Jahňacie mäso v zelenej palacinke s karfiolovým pyré
Cherry paradajky umyjeme, vysušíme a rozpolíme. Naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, osolíme a...

Zemiakovo-rukolové košíčky
Takéto košíčky si viem predstaviť pokojne aj na veľkonočný stôl. Môžete ich vyskúšať urobiť aj ako...

Kačacie prsia s kapustovou roládou a jablkom
Zemiaky ideálne uvaríme deň vopred. V kastróle zohrejeme kačací tuk. Pridáme pokrájanú cibuľu, korenie, bobkový...

Panenka v hubovom fáši s plnenými zemiakmi
Umyté a osušené bravčové kosti rozsekáme na malé časti, vložíme do pekáča s olejom, podlejeme vodou...

Vegánske špaldové pirohy
Pripravíme si cesto - v miske zmiešame múku, olej, vodu a soľ. Vypracujeme hladké...

Perkelt z morčacích drobkov so žihľavovými šúľancami
Drobky dáme na 2 hodiny variť do osolenej vody. Scedíme, necháme vychladnúť a nakrájame na...

Morčacie stehno s cesnakovou omáčkou a s hubovým nákypom
Morčacie stehno prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme a dáme na naolejovaný plech. Pridáme nakrájanú cibuľu, ...

Pečeň na portskom víne s hruškovým ragú a tekvicovým chlebom
Tekvicový chlieb: Tekvicu prekrojíme, vyberieme semiačka a nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame na mesiačiky, cesnak na plátky...

Gyros z trouby
Nedávno jsem viděla na netu nějaké video, jak si připravit v domácích podmínkách gyros. Původně...

Kura na víne
Toto jedlo vzniklo v Burgundsku, kde sa pôvodne robilo s miestnym vínom. Môže sa...

Špagety s vepřovým masem a parmazánem
V kastrolu rozpustíme sádlo, přidáme nakrájený porek, nakrájené maso, osolíme a opepříme. Pak...

Panenka s pistáciovou kôrkou a vínovým rizotom
Mäso odblaníme a pokrájame na hrubé medailóniky. Osolíme, okoreníme, potrieme olejom a poukladáme do...

Teľacia roláda s mangoldom a pancettou na hubovej omáčke
Mäso rozrežeme na veľký plát, vyklepeme, osolíme a okoreníme. Na mäso poukladáme plátky pancetty....

Srnčie závitky s hubami na čokoládovej omáčke
Niet nad kvalitné mäso. Stačí k nemu omáčka s čerstvými bylinkami, ovocím či vínom a jedlo s...

Kuřecí stehýnka po myslivecku
Kuřecí stehýnka osolíme a opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji. Pak...

Cibuľový muffin s mliečnou penou
Cibule olúpeme, nakrájame na plátky a urestujeme s tymianom na oleji dozlata. Potom ich rozmixujeme...

Krvavnička s kyslou kapustou a plneným zemiakom
Cibuľu upražíme na masti, pridáme koreniny, med a domácu kyslú kapustu, posolíme a asi 10...

Bôčik s medovou kôrkou so šošovicovým šalátom
Bravčový bôčik dobre umyjeme pod studenou vodou a osušíme, cez kožu spravíme nožom hlboké zárezy a votrieme...

Paštéta s oškvarkami a cibuľovo-cviklovým džemom
Paštéta: Nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme bravčové mäso, pečeň, osolíme a okoreníme, pridáme...

Pečené pliecko so špenátom a s trhanými plackami
Bravčové pliecko osolíme, okoreníme, obalíme nasekaným rozmarínom a uložíme na noc do chladu. Potom...

Bravčová pečeň s cibuľovým pyré a karamelizovanými jablkami
Zabíjačka patrí k pokladom slovenskej gastronómie. Nie je len o hodovaní, ale aj o tradíciách a osobitej atmosfére. Pri...

Bravčová panenka na zelenom korení s tymianom
Jednoduchý recept na chutnú a šťavnatú bravčovú panenku

Buchtičky z karfiolu
Slané pečivo, ktoré môžete použiť ako alternatívu k pagáčikom, ale aj ako prílohu.

Pečené jahňacie na hubách a brusniciach
Jahňacie mäso som očistila od tuku a blán. Nakrájala na rezne. Do olivového oleja som pretlačila...

Kotlíkový guláš s tofu
Pokrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme korenie (paprika, zmes na guláš, rasca, chilli)...

Rýchle cestoviny
Určite to poznáte, keď potrebujete pripraviť rýchly obed alebo večeru a v chladničke máte len základné...

Hokkaido polievka s kozím syrom
Obľúbená polievka s tekvicou hokkaido, ktorá je pôvodom z Japonska