Jesenné toasty s červenou repou, slaným syrom, medom a tymianom
Foto: siuuu
Inšpirovala som sa receptom z Varechy od @Kukulienka71 na
nátierku z červenej repy, ktorý som jemnučko doťukla podľa seba. A musím povedať, že Zobraziť celý popisInšpirovala som sa receptom z Varechy od @Kukulienka71 na
nátierku z červenej repy, ktorý som jemnučko doťukla podľa seba. A musím povedať, že také dobré raňajky som už veru dlho
nemala. Úžasná kombinácia.
Zdroj: Inšpirované receptom na nátierku z pečenej cvikly
príprava
Postup
-
1
Upečenú repu očistíme (ja pečiem repu vcelku, neošúpanú, aby zbytočne neodišla šťava - podľa veľkosti 45 minút až 1 hodinu, cca na 190 °C) a pokrájame na menšie kúsky. Jedna väčšia červená repa vydá tak na 2-3 porcie.
- 2
Chlebík pokrájame na plátky hrubé cca 1 cm a opečieme na suchej panvici do chrumkava. Jednotlivé plátky opečeného chleba jemne potrieme Lučinou (neochutenou), rozdelíme kúsky červenej repy, ochutíme jemne korením, posypeme rozdrobeným slaným syrom, pokvapkáme medom a posypeme lístkami čerstvého tymiánu. A potom už iba vychutnávame túto úžasnú kombináciu chutí.
Tiež s cviklou:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ake jednoduche a ake dobre.
Pekny den.