Kačacia bresaola na mangovom čatní fotorecept
Marek Fajth
šéfkuchár Hotela Most Slávy*** v Trenčianskych Tepliciach, 23. augusta 2019
šéfkuchár Hotela Most Slávy*** v Trenčianskych Tepliciach, 23. augusta 2019

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
Suroviny
| 500 g |
|
| 1 KL |
|
| 1 PL nasekaný čerstvý |
|
| 40 g |
|
| 80 g |
|
| Mangové čatní: | |
| 300 g |
|
| 25 g |
|
| 50 ml |
|
| 20 ml |
|
| 10 ml |
|
| 5 g |
|
| 6 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Kačacie prsia odblaníme, očistíme a osušíme.
-
2
Soľ, cukor, korenie a tymian zamiešame a zmes dáme do väčšej nádoby. Kačacie prsia v zmesi dôkladne obalíme. Nádobu zakryjeme potravinárskou fóliou a 24 hodín necháme v chladničke. Pred podávaním nakrájame na čo najtenšie plátky.
-
3
Mangové čatní: Z vína, cukru, octu a sirupu uvaríme hustý sirup, do ktorého pridáme na kocky nakrájané mango a varíme do džemovej konzistencie: Nakoniec pridáme čili, koriander, odstavíme a dochutíme soľou.








Diskusia k receptu