Kačacia bresaola na mangovom čatní fotorecept
Marek Fajth
šéfkuchár Hotela Most Slávy*** v Trenčianskych Tepliciach, 23. augusta 2019
šéfkuchár Hotela Most Slávy*** v Trenčianskych Tepliciach, 23. augusta 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
Suroviny
500 g |
|
1 KL |
|
1 PL nasekaný čerstvý |
|
40 g |
|
80 g |
|
Mangové čatní: | |
300 g |
|
25 g |
|
50 ml |
|
20 ml |
|
10 ml |
|
5 g |
|
6 g |
|
|
Postup
-
1
Kačacie prsia odblaníme, očistíme a osušíme.
-
2
Soľ, cukor, korenie a tymian zamiešame a zmes dáme do väčšej nádoby. Kačacie prsia v zmesi dôkladne obalíme. Nádobu zakryjeme potravinárskou fóliou a 24 hodín necháme v chladničke. Pred podávaním nakrájame na čo najtenšie plátky.
-
3
Mangové čatní: Z vína, cukru, octu a sirupu uvaríme hustý sirup, do ktorého pridáme na kocky nakrájané mango a varíme do džemovej konzistencie: Nakoniec pridáme čili, koriander, odstavíme a dochutíme soľou.
Diskusia k receptu