Vyprážané pirohy s tekvicovo-hubovou plnkou
Michal Lukačovič a Filip Bukový
z Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 8. júla 2019
z Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 8. júla 2019

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Z najemno nastrúhaných uvarených a ošúpaných zemiakov, vajec, múky a zo soli vypracujeme zemiakové cesto.
- 2
Plnka: Šalotku a očistené hríby orestujeme na oleji, pridáme na kocky nakrájanú tekvicu, tymian a víno, chvíľu povaríme a zredukujeme. O chutíme soľou a korením, necháme vychladnúť.
- 3
Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme pirohy, ktoré plníme plnkou. Pripravené pirohy vyprážame v oleji dozlatista. Na bryndzovú omáčku rozpustíme bryndzu v smotane a dochutíme.
Tiež vyprážané pirohy:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu