Vyprážané pirohy s tekvicovo-hubovou plnkou

Michal Lukačovič a Filip Bukový
z Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 8. júla 2019 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Vyprážané pirohy s tekvicovo-hubovou plnkouFoto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
60 min
príprava

Suroviny

1 kg (uvarených v šupke)
350 g
2 ks
150 g
300 g
1 ks
50 ml
200 g
400 ml
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Z najemno nastrúhaných uvarených a ošúpaných zemiakov, vajec, múky a zo soli vypracujeme zemiakové cesto.

  2. 2

    Plnka: Šalotku a očistené hríby orestujeme na oleji, pridáme na kocky nakrájanú tekvicu, tymian a víno, chvíľu povaríme a zredukujeme. O chutíme soľou a korením, necháme vychladnúť.

  3. 3

    Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme pirohy, ktoré plníme plnkou. Pripravené pirohy vyprážame v oleji dozlatista. Na bryndzovú omáčku rozpustíme bryndzu v smotane a dochutíme.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist