Vyprážané pirohy
Vyprážané pirohy

Vyprážané pirohy s tekvicovo-hubovou plnkou

Michal Lukačovič a Filip Bukový
z Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 8. júla 2019
Vyprážané pirohy s tekvicovo-hubovou plnkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

1 kg (uvarených v šupke)
350 g
2 ks
150 g
300 g
1 ks
50 ml
200 g
400 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z najemno nastrúhaných uvarených a ošúpaných zemiakov, vajec, múky a zo soli vypracujeme zemiakové cesto.

  2. 2

    Plnka: Šalotku a očistené hríby orestujeme na oleji, pridáme na kocky nakrájanú tekvicu, tymian a víno, chvíľu povaríme a zredukujeme. O chutíme soľou a korením, necháme vychladnúť.

  3. 3

    Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme pirohy, ktoré plníme plnkou. Pripravené pirohy vyprážame v oleji dozlatista. Na bryndzovú omáčku rozpustíme bryndzu v smotane a dochutíme.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: