Kuracie prsia s hruškou, sušenou šunkou a tymianom
Foto: siuuu
Dnes na mňa nejako doľahla prichádzajúca jeseň a bola som dosť unavená, tak som rozmýšľala nad rýchlym a chutným receptom na večeru. Nakoniec som Zobraziť celý popisDnes na mňa nejako doľahla prichádzajúca jeseň a bola som dosť unavená, tak som rozmýšľala nad rýchlym a chutným receptom na večeru. Nakoniec som si spomenula na toto chutné jedlo, ktoré som už dávno nerobila. Inšpirácia je od Marcela Ihnačáka, ale recept je upravený a doplnený podľa našich chutí.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
2-3 PL |
|
60 g |
|
1 ks tvrdšia väčšia |
|
3/4 dl |
|
3/4 dl (alebo hrušková) |
|
štipka |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (čerstvý, príp. sušený) |
|
|
Postup
-
1
Na troche olivového oleja opečieme na rozpálenej panvici pokrájanú sušenú šunku a vyberieme von. Pridáme kuracie mäso pokrájané na rezančeky, opečieme zo všetkých strán, aby sa mäsko zatiahlo.
- 2
Podlejeme bielym vínom, opekáme pár minút, aby sa odparil alkohol, pridáme čerstvo mleté čierne korenie a za občasného miešania opekáme asi 5 minút. Pridáme hrušku pokrájanú na kúsky a ovocnú šťavu, premiešame a opekáme do zlatohneda.
- 3
Nakoniec pridáme opečenú šunku, kúsok masla a v prípade, že ste nepoužili víno tak aj šťavu z 1/2 menšieho citróna. Premiešame a odstavíme z plameňa. Ochutíme lístkami tymianu. Ako prílohu by som odporučila nasucho opečenú hrianku jemne ovoňanú cesnakom prípadne zemiakovú kašu.
- 4
Toto je skôr taký "bezšťavový" recept (ja také milujem), ale ak máte radi viac šťavy, pokojne pridajte viac vína aj ovocnej šťavy, alebo podlejte trochou zeleninového vývaru.
Tiež hruškou:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu