Kuracie prsia s hruškou
Kuracie prsia s hruškou

Kuracie prsia s hruškou, sušenou šunkou a tymianom

siuuu - fotkasiuuu, 26. septembra 2019
Kuracie prsia s hruškou, sušenou šunkou a tymianom
Foto: siuuu

Dnes na mňa nejako doľahla prichádzajúca jeseň a bola som dosť unavená, tak som rozmýšľala nad rýchlym a chutným receptom na večeru. Nakoniec som Zobraziť celý popisDnes na mňa nejako doľahla prichádzajúca jeseň a bola som dosť unavená, tak som rozmýšľala nad rýchlym a chutným receptom na večeru. Nakoniec som si spomenula na toto chutné jedlo, ktoré som už dávno nerobila. Inšpirácia je od Marcela Ihnačáka, ale recept je upravený a doplnený podľa našich chutí.

4
porcie
15 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
2-3 PL
60 g
1 ks tvrdšia väčšia
3/4 dl
3/4 dl (alebo hrušková)
štipka
podľa chuti
podľa chuti (čerstvý, príp. sušený)




Postup

  1. 1

    Na troche olivového oleja opečieme na rozpálenej panvici pokrájanú sušenú šunku a vyberieme von. Pridáme kuracie mäso pokrájané na rezančeky, opečieme zo všetkých strán, aby sa mäsko zatiahlo.

  2. 2

    Podlejeme bielym vínom, opekáme pár minút, aby sa odparil alkohol, pridáme čerstvo mleté čierne korenie a za občasného miešania opekáme asi 5 minút. Pridáme hrušku pokrájanú na kúsky a ovocnú šťavu, premiešame a opekáme do zlatohneda.

  3. 3

    Nakoniec pridáme opečenú šunku, kúsok masla a v prípade, že ste nepoužili víno tak aj šťavu z 1/2 menšieho citróna. Premiešame a odstavíme z plameňa. Ochutíme lístkami tymianu. Ako prílohu by som odporučila nasucho opečenú hrianku jemne ovoňanú cesnakom prípadne zemiakovú kašu.

  4. 4

    Toto je skôr taký "bezšťavový" recept (ja také milujem), ale ak máte radi viac šťavy, pokojne pridajte viac vína aj ovocnej šťavy, alebo podlejte trochou zeleninového vývaru.

Diskusia k receptu

haji
Toto bude jemňoučká chuť, mně by moc chutnalo.
1x siuuu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia