Kuracia galantínka s pivovo-pomarančovým šodó
Michal Lukačovič a Filip Bukový
z Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 8. júla 2019
z Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 8. júla 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
60 minút
na 85 °C
na 85 °C
Postup
-
1
Kuracie stehienka naklepeme, ochutíme tymianom a soľou a v potravinovej fólii stiahneme do valčeka, ktorý dáme do rúry zohriatej na 85 °C približne na 1 hodinu. Potom ich vybalíme z fólie a sprudka opečieme na masle.
- 2
Pivovo-pomarančové šodó: Žĺtky našľaháme s cukrom na penu, pridáme pivo a pomarančovú šťavu, ktorú sme zvarili na polovicu. Potom šľaháme nad parou do zhustnutia. Nakoniec vmiešame 30 g masla.
- 3
Hrášok uvaríme domäkka, nie však dlho, aby nestratil farbu. Uvarený hrášok vymixujeme spolu s bazalkou a so smotanou, ochutíme soľou a prepasírujeme cez jemné sitko.
Tiež kuracie roládky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu