Kuracia galantínka s pivovo-pomarančovým šodó

Michal Lukačovič a Filip Bukový
z Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 8. júla 2019 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Kuracia galantínka s pivovo-pomarančovým šodóFoto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
30 min
príprava
60 min
na 85 °C

Suroviny

800 g vykostené
30 g
100 ml
4 ks
100 ml
50 g
600 g
50 g
80 g
80 ml
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Kuracie stehienka naklepeme, ochutíme tymianom a soľou a v potravinovej fólii stiahneme do valčeka, ktorý dáme do rúry zohriatej na 85 °C približne na 1 hodinu. Potom ich vybalíme z fólie a sprudka opečieme na masle.

  2. 2

    Pivovo-pomarančové šodó: Žĺtky našľaháme s cukrom na penu, pridáme pivo a pomarančovú šťavu, ktorú sme zvarili na polovicu. Potom šľaháme nad parou do zhustnutia. Nakoniec vmiešame 30 g masla.

  3. 3

    Hrášok uvaríme domäkka, nie však dlho, aby nestratil farbu. Uvarený hrášok vymixujeme spolu s bazalkou a so smotanou, ochutíme soľou a prepasírujeme cez jemné sitko.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist