Kuriatko s pečeňovou plnkou na hráškovom pyré

Marek Fajth
šéfkuchár Hotela Most Slávy*** v Trenčianskych Tepliciach, 20. augusta 2019 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Kuriatko s pečeňovou plnkou na hráškovom pyréFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie

Suroviny

4 ks
5 g
100 g
200 g
4 ks
50 g
200 ml
2 ks
100 ml
2 strúčiky
Hráškové pyré:
600 g mrazený
100 g
100 g
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Pečeň orestujeme na pokrájanej šalotke, pridáme cesnak, korenie a necháme vychladnúť. Rožky nakrájame na kocky, z bielkov a zo soli vyšľaháme sneh a žĺtky vyšľaháme s posekanou petržlenovou vňaťou. Rožky namočené v mlieku vyžmýkame, zmiešame s restovanou pečeňou, so žĺtkami a snehom.

  2. 2

    Baby kuriatka očistíme. Z tymianu, zo soli, z korenia a postrúhanej citrónovej kôry spravíme koreniacu zmes. Kuriatka obalíme v zmesi, naplníme pečeňovou plnkou a potrieme prepusteným maslom. Vložíme do potravinárskych vreciek, ktoré odolávajú teplote, a odsajeme vzduch. Varíme vo vodnom kúpeli pri 65 °C 3 hodiny a 30 minút.

  3. 3

    Hráškové pyré: Hrášok podlejeme malým množstvom vody a varíme 5 minút, aby nestratil farbu. Scedíme a pridáme maslo, pesto, citrónovú šťavu a vymixujeme na hladké pyré.

  4. 4

    Kuriatka vytiahneme a ešte dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 220 °C.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist