Kuriatko s pečeňovou plnkou na hráškovom pyré
šéfkuchár Hotela Most Slávy*** v Trenčianskych Tepliciach, 20. augusta 2019

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
Suroviny
| 4 ks |
|
| 5 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 100 g |
|
| 200 g |
|
| 4 ks |
|
| 50 g |
|
| 200 ml |
|
| 2 ks |
|
|
|
|
| 100 ml |
|
| 2 strúčiky |
|
| Hráškové pyré: | |
| 600 g mrazený |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Pečeň orestujeme na pokrájanej šalotke, pridáme cesnak, korenie a necháme vychladnúť. Rožky nakrájame na kocky, z bielkov a zo soli vyšľaháme sneh a žĺtky vyšľaháme s posekanou petržlenovou vňaťou. Rožky namočené v mlieku vyžmýkame, zmiešame s restovanou pečeňou, so žĺtkami a snehom.
- 2
Baby kuriatka očistíme. Z tymianu, zo soli, z korenia a postrúhanej citrónovej kôry spravíme koreniacu zmes. Kuriatka obalíme v zmesi, naplníme pečeňovou plnkou a potrieme prepusteným maslom. Vložíme do potravinárskych vreciek, ktoré odolávajú teplote, a odsajeme vzduch. Varíme vo vodnom kúpeli pri 65 °C 3 hodiny a 30 minút.
- 3
Hráškové pyré: Hrášok podlejeme malým množstvom vody a varíme 5 minút, aby nestratil farbu. Scedíme a pridáme maslo, pesto, citrónovú šťavu a vymixujeme na hladké pyré.
- 4
Kuriatka vytiahneme a ešte dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 220 °C.
Tiež plnené kurča:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu