Kuracie stehno s hubovou plnkou
šéfkuchár Hotela Most Slávy*** v Trenčianskych Tepliciach, 22. augusta 2019

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4 ks |
|
200 ml |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
200 g |
|
50 g |
|
2 strúčiky |
|
50 g |
|
100 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Kuracie stehná očistíme a vykostíme hornú časť. Použijeme koreniny a stehná namarinujeme.
- 2
Medzitým orestujeme nakrájanú šalotku, pridáme huby, korenie a cesnak a necháme vychladnúť.
- 3
Rožky nakrájame na kocky a zalejeme mliekom. Žĺtky vyšľaháme s muškátovým orieškom a bielky vyšľaháme na sneh so soľou. Do rožkov namočených v mlieku vložíme orestované huby, pridáme žĺtky, posekanú vňať a vyšľahané bielky, zľahka premiešame. Hotovou plnkou naplníme hornú časť stehna a zabalíme, položíme na plech, podlejeme a pečieme asi 1,5 hodiny.
- 4
Zvyšnú plnku zabalíme do potravinárskej fólie, vytvarujeme valčeky a varíme vo vode zohriatej na 80 °C asi 35 minút.
- 5
Z výpeku zredukujeme šťavu, do ktorej pridáme orestované šampiňóny a zahustíme ju maslom. Plnku, ktorú sme varili, nakrájame a orestujeme na oleji. Podávame ako prílohu.
Tiež kuracie stehná:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu