Plnené kuracie stehná
Plnené kuracie stehná

Kuracie stehno s hubovou plnkou

Marek Fajth
šéfkuchár Hotela Most Slávy*** v Trenčianskych Tepliciach, 22. augusta 2019
Kuracie stehno s hubovou plnkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
100 ml
4 ks
200 ml
2 ks
200 g
50 g
2 strúčiky
50 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie stehná očistíme a vykostíme hornú časť. Použijeme koreniny a stehná namarinujeme.

  2. 2

    Medzitým orestujeme nakrájanú šalotku, pridáme huby, korenie a cesnak a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Rožky nakrájame na kocky a zalejeme mliekom. Žĺtky vyšľaháme s muškátovým orieškom a bielky vyšľaháme na sneh so soľou. Do rožkov namočených v mlieku vložíme orestované huby, pridáme žĺtky, posekanú vňať a vyšľahané bielky, zľahka premiešame. Hotovou plnkou naplníme hornú časť stehna a zabalíme, položíme na plech, podlejeme a pečieme asi 1,5 hodiny.

  4. 4

    Zvyšnú plnku zabalíme do potravinárskej fólie, vytvarujeme valčeky a varíme vo vode zohriatej na 80 °C asi 35 minút.

  5. 5

    Z výpeku zredukujeme šťavu, do ktorej pridáme orestované šampiňóny a zahustíme ju maslom. Plnku, ktorú sme varili, nakrájame a orestujeme na oleji. Podávame ako prílohu.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: