Jahňacie kolienko a lokše plnené červenou kapustou
Anna Kuniaková a Martin Šulc
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 28. novembra 2019
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 28. novembra 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
80 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Jahňacie kolienko vykostíme, osolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom, pridáme rozmarín a tymian, zrolujeme a omotáme niťou. Dáme do pekáča, podlejeme trochou vody, pridáme polovičku cibule nakrájanej na rezance a dáme upiecť dozlatista.
- 2
Červená kapusta: Druhú polovičku cibule opečieme na masti, pridáme nakrájanú červenú kapustu a nastrúhane jablko. Podlejeme trochou vody, posolíme, pridáme červené víno a dusíme domäkka. Keď je podusená kapusta, pridáme nastrúhaný zemiak a ešte krátko podusíme. Dochutíme octom, soľou a cukrom.
- 3
Na lokšu navrstvíme zmes červenej kapusty, zrolujeme a prekrojíme na polovicu. Jahňacinu zbavíme nite a nakrájame na kolieska, podlejeme výpekom. Podávame s lokšou.
Tiež jahňacie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu