Strúhanka

Recepty, kde je strúhanka

prazdny

Kapustové fašírky

Bravčové mäso

Očistenú kapustu posekáme nadrobno, osolíme a udusíme. Pridáme posekanú salámu, vajcia, soľ a...

prazdny

Smažené kapustové závitky

Bravčové mäso

Uvarené kapustové listy natrieme kremžskou horčicou, uložíme na ne plátky šunky a syra, na to...

prazdny

Pečený diviak s čerešňovou omáčkou

Hlavné jedlá

Stehno z diviaka umyjeme, nasolíme a dáme do hrnca. Zvlášť uvaríme 2 diely vody, ...

prazdny

Vyprážaný syr v kelových listoch

Bezmäsité jedlá

Recept pochádza z Poľska. Je ľahko stráviteľný, preto ho robievam počas víkendov.

prazdny

Fašírka z mletého tuniaka

Olovrant

Najčastejšie ho pripravujem, ked je chladnička "priprázdna".

prazdny

Kuracie prekvapenie

Kuracie mäso

Toto jedlo je moje najobľúbenejšie, je to jednoduché a zvládne to aj začiatočníčka.

prazdny

Roláda z diviaka

Hlavné jedlá

Mleté mäso premiešame s korením na divinu, čiernym korením, prepasírovaným cesnakom a soľou. Rožky...

prazdny

Plnený poľovnícky rezeň

Hlavné jedlá

Nakrájané a naklepané rezne necháme odležať 2 – 3 hodiny. Po odležaní rezne osolíme, okoreníme,...

prazdny

Jelení chrbát v chrumkavej kôrke

Hlavné jedlá

Rúru predhrejeme na 250 stupňov Celzia. Jelení chrbát potrieme korením, borievkami a obložíme plátkami slaniny....

prazdny

Rezne naopak

Bravčové mäso

Tento recept ma naučila moja mamina, ktorá je výborná kuchárka. Patrí k mojim naj. jedlám...

prazdny

Srnčie stehno v mandľovom obale

Hlavné jedlá

Vykostené, odblanené, umyté a osušené srnčie stehno prešpikujeme tenkými prúžkami nakrájanej slaniny, ktorú vopred obalíme...

prazdny

Srnčia polievka

Polievky

Mäso a kosti uvaríme v osolenej vode spolu so zelerom a mrkvou. Vývar precedíme a dochutíme...

prazdny

Rezne z bôčika

Bravčové mäso

Do zomletého bôčika primiešame soľ, mleté čierne korenie a mlieko. Masu uložíme na chladné miesto...

prazdny

Zapekaná zemiaková kaša

Bezmäsité jedlá

Zemiaky ošúpeme a uvaríme ich v osolenej vode. Potom ich scedíme, pridáme maslo a miešame...

prazdny

Zapekané zemiaky s hráškom

Bezmäsité jedlá

Zemiaky uvaríme v šupke a vychladnuté ošúpeme. Ohňovzdornú misu vymastíme a vysypeme strúhankou.

prazdny

Pirohy zo zemiakového cesta s čučoriedkami

Bezmäsité jedlá

V šupke uvarené zemiaky olúpeme a necháme vychladnúť. Studené zemiaky nastrúhame, pridáme vajcia, soľ,...

prazdny

Zemiaková fašírka

Bezmäsité jedlá

Očistené zemiaky uvaríme, po vychladnutí pretlačíme na strojčeku alebo na sitku, pridáme trocha hladkej múky,...

prazdny

Pangasius s bylinkovou krustou

Hlavné jedlá

Recept pripravil Richard Fencl z reštaurácie Rybník v Bašovciach

prazdny

Fritované vajcia

Bezmäsité jedlá

8 vajec uvaríme natvrdo a olúpeme ich. Kôpor umyjeme a 2 kúsky vňate odložíme na ozdobenie....

prazdny

Veľkonočná vaječná paštéta

Nátierky

Nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme na oleji, pridáme rozdrobené droždie, necháme ho rozpustiť, zalejeme mliekom...

prazdny

Zeleninové krokety

Bezmäsité jedlá

Mrkvu, petržlen, kaleráb a zeler očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Nakrájanú zeleninu osolíme...

prazdny

Zapečená mrkvová fašírka

Bezmäsité jedlá

Mrkvu očistíme a nastrúhame. Mrkvu uvaríme domäkka, necháme ju odkvapkať a vychladnúť. Do väčšej...

prazdny

Kapustové karbonátky

Bezmäsité jedlá

Kapustu uvaríme v slanej vode, necháme ju odkvapkať a potom najemno nakrájame. V panvici speníme...

prazdny

Jahňacie kotlety s whisky-čili pomarančovou glazúrou

Hlavné jedlá

Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá...

prazdny

Mexický závitok z rybieho filé

Hlavné jedlá

Z rybieho fi lé nakrájame tenké veľké pláty. Tie slabo posolíme a doprostred každého dávame rybiu...

prazdny

Šošovicové karbonátky s mätou

Bezmäsité jedlá

Šošovicu namočíme na niekoľko hodín do studenej vody a uvaríme ju domäkka. Potom ju zomelieme spolu...

prazdny

Bylinkové placky z krúp

Bezmäsité jedlá

Prepláchnuté krúpy uvaríme v osolenej vode, scedíme a zomelieme alebo rozmixujeme. Pridáme vajce, nadrobno pokrájanú...

prazdny

Francúzska nátierka

Bezmäsité jedlá

Najskôr namočíme strúhanku do vody. Zamiešame ju a necháme zmäknúť. Na rajnicu dáme olej, ...

prazdny

Brokolicová polievka so syrovými knedličkami

Bezmäsité jedlá

Do vriacej vody dáme ružičky brokolice a pridáme bujón. Syr rozmiešame, pridáme 1 – 2...

prazdny

Slepačia polievka s pečeňovými haluškami

Polievky

Sliepku rozpolíme, umyjeme a vložíme do osolenej vody. Pridáme mleté čierne korenie a uvaríme do...

prazdny

Polievka z diviny s knedličkami

Polievky

Mäso a kosti uvaríme v osolenej vode spolu so zelerom a s mrkvou. Vývar precedíme a...

prazdny

Špargľa s horúcim maslom, opečenou strúhankou a petržlenovými zemiakmi

Hlavné jedlá

Špargľu škrabkou na zemiaky ošúpeme a uvaríme v jemne osladenej vode.

prazdny

Kaleráby plnené mäsom a šampiňónmi

Bravčové mäso

Kaleráby očistíme a zrežeme z nich vršky. Vnútro vyberieme, osolíme, podlejeme vodou a prikryté...

prazdny

Hovädzie rezne s listovým šalátom

Hovädzie mäso

Sous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, z...

prazdny

Hubové rezne

Bezmäsité jedlá

Čerstvé huby očistíme, umyjeme a nakrájame nadrobno. V rozpálenej masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a...

prazdny

Kaleráb plnený hubami

Bezmäsité jedlá

Mladé kaleráby vydlabeme, aby steny zostali hrubé 0, 5 cm. Naplníme hubovou plnkou, skrojené...