Vyprážaný karfiol

matus113 - fotkamatus113, 16. novembra 2009
Vyprážaný karfiol
Foto: Matus113

Klasika. Nič viac sa k tomu nedá povedať.

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    Rozdrobený karfiol varíme od bodu varu 15 min.

  2. 2

    Karfiol obalíme v múke, rozmiešanom vajíčku a strúhanke.

  3. 3

    Na rozpustenej cere alebo oleji oprážame karfiol zo všetkých strán 5 až 7 minút.

Diskusia k receptu

Vymazať
kisko
skus ten karfiol nevariť, a len ho osoliťa hneď obaliť a vysmažiť, varením stráca vytaminy. Je to takto chutnejšie. Možeme ho obaliť i v pivovom cestíčku, je to potom perfektne chrumkavé, kvalita.
Vymazať
kopretina
Také karfiol nevařím. Operu, osolím, do igelitového sáčku si dám hladkou mouku, protřepu s růžičkami karfiolu, vajíčka do misky, strouhanku opět do igelitového sáčku. Není pak nikde nepořádek a i spotřeba mouky a strouhanky je menší.
1x vika2
Vymazať
elenitsazante
ja robim cesticko s 2-3 vajec, trochu vody a s hladkej muky, take huste kremove, a potom to obalim v struhanke. Karfiol tiez nevarim ale ani nevyprazam ale papier na pecenie pokvapme olejom, dam na to karfiol, pokvapkam aj ten a dam piect to rury, za 15 min obratim a je to presne take ako vyprazane, chrumkave a pritom bez oleja.
Vymazať
dorisa
Viete, nie každy pozná pravopis, ale to je hlavné, že vyprážaný karfiol poznáme všetci, a ja osobne ho veľmi mám rada, aj s vyprážanou brokolicou.A nemám rada v cestíčku,ale, klasika- trojobal. @elenitsazente , dobrý nápad, vyskúšam.
Vymazať
kopretina
Super nápad @elenitsazente - určitě vyzkouším, zkoušela jsem před ohřátím oleje dát lžičku octa, ale velký úspěch to nemělo, připadalo mi to stejně dost napité tukem. Zkusím do remosky.
Vymazať
evanaaa
Ja radšej karfiol varím, máme radšej mäkký než chrumkavý- čo znamená trochu tvrdý. A robím ho možno 2 krát v roku, takže tie stratené vitamíny si inde nahradím. A rozoberám na väčšie ružičky, ale aj tak nevarím toľko, boli by zasa príliš mäkké a rozpadávali sa - stačí 5-8 minút.
Vymazať
renkaz
Dnes som si oskusala @elenitsazente recept, bolo to chutne, trosku tvrdy bol, ale chutil vyborne a zdravo. No tradicny vyprazany ako od Matusa, a aj mojej mami je ozaj najchutnejsi :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia