Kotlíkový guláš

peter64 - fotkapeter64, 9. decembra 2009

Suroviny

500 g
1 ks
200 g
1 PL
1 čl
1 strúčik
1/2 čl
6 ks
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V hrnci rozpálime masť,na ktorom opražíme nakrájanú cibuľu.

  2. 2

    Zaprášime mletou červenou paprikou,pridáme mäso nakrájané na kúsky a ľahko opečieme a podlejeme hrnčekom horúcej vody alebo vývarom za občasného podlievania dusíme asi 45 minút,až je mäso takmer mäkké. Pridáme majorán a cesnak rozotretý so soľou,zahustíme strúhankou a zalejeme horúcou vodou asi do tretiny hrnca.

  3. 3

    Pridáme očistené na kocky pokrájené zemiaky,prikryjeme a varíme ich do zmäknutia.Dochutíme štipľavou paprikou,necháme prejsť varom a podávame so slaným pečivom alebo chlebom.

Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha