Slivkové knedle so sladkou strúhankou a vlašskými orechmi
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvarené zemiaky v šupke si očistíme, pretlačíme na jemnú hmotu a pridáme soľ, múku, cukor, vajcia. Miesením tvarujeme do hladkého cesta. (Ak by sa lepilo, pridáme múku.) Z cesta si vykrojíme kruhy pomocou pohára, do ktorých vkladáme ocukrené slivky zbavené kôstok.
- 2
Tvarujeme do guľôčok. Guľôčky varíme vo vriacej vode, kým neplávajú na hladine ešte asi 10 minút. Podávame ich horúce na tanieri. Posypeme strúhankou, zmiešanou s práškovým cukrom a nasekanými orechmi.
- 3
Na záver prelejeme s roztopeným maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu