Slivkové knedle so sladkou strúhankou a vlašskými orechmi

redakcia - fotkaredakcia, 8. decembra 2009
Slivkové knedle so sladkou strúhankou a vlašskými orechmi
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
150 g
3 ks
10 ks
10 g
5 g
100 g
150 g
300 g
50 g




Postup

  1. 1

    Uvarené zemiaky v šupke si očistíme, pretlačíme na jemnú hmotu a pridáme soľ, múku, cukor, vajcia. Miesením tvarujeme do hladkého cesta. (Ak by sa lepilo, pridáme múku.) Z cesta si vykrojíme kruhy pomocou pohára, do ktorých vkladáme ocukrené slivky zbavené kôstok.

  2. 2

    Tvarujeme do guľôčok. Guľôčky varíme vo vriacej vode, kým neplávajú na hladine ešte asi 10 minút. Podávame ich horúce na tanieri. Posypeme strúhankou, zmiešanou s práškovým cukrom a nasekanými orechmi.

  3. 3

    Na záver prelejeme s roztopeným maslom.

Diskusia k receptu

Vymazať
klotka
...podobné robím aj ja aj z iného ovocia. len s tým rozdielom, že strúhanku najprv na masle opražím
Vymazať
evanaaa
Tie orechy mám rada ale pomleté, s cukrom ako posýpku, alebo potom, ako píše klotka,s opraženou a osladenou strúhankou. Alebo s makom, aaach...myslím, tie guľky...
Vymazať
dobryhrncekvar
dobré slivkové knedle sú aj posypané škoricou, ak sa mi nechce opražiť struhanku na oleji. Potom už len posypem práškovým cukrom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia