Čokoládu zbožňujem v každej podobe, aj v tejto...
príprava
Postup
-
1
Zemiaky uvarené v šupke očistíme a pretlačíme na dosku. Pridáme žĺtok, hl. múku, hr. múku a štipku soli. Vymiesime na hladké cesto. Cesto potom rozdelíme na 12 rovnakých dielov a roztlačíme ich na plocho. Používame pritom hladkú múku, aby sa nám nelepilo na ruky.
- 2
Do cesta potom zabalíme po 2 tabličky čokolády a vytvarujeme guľaté knedličky. Vo vriacej, mierne osolenej vode ich asi 5 minút povaríme.
- 3
Medzitým si na panvici rozpustíme maslo, primiešame strúhanku a kryštálový cukor a trošku vanilk. cukru a opražíme do zlatožlta. Scedené odkvapkané knedle na tanieri posypeme opraženou strúhankou a práškovým cukrom. Alebo polejeme roztopeným maslom a posypeme grankom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu