Štrúdľa s jablkami

redakcia - fotkaredakcia, 9. decembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
250 g
11 PL
 štipka
1 ks




Postup

  1. 1

    Tuk nastrúhame a zmiešame ho zľahka s ostatnými surovinami. Cesto rozdelíme na 3 diely, z ktorých vyvaľkáme 3 placky.

  2. 2

    Každú placku posypeme strúhankou, nastrúhanými jablkami, cukrom, škoricou, hrozienkami a pokvapkáme rozpusteným maslom.

  3. 3

    Urobíme 3 záviny, ktoré poprepichujeme a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme v dobre vyhriatej rúre.

Diskusia k receptu

Vymazať
sovka62
Robím podobnú vaľkanú štrúdľu. Len si dovolím poradiť: jablká nikdy nestrúhajte vopred do misy (a už určite ich nemiešajte s cukrom a ostatnými prísadami) lebo pustia šťavu, na tenké cesto sa zle vrstvia a štrúdľa je premočená. Nasypte na cesto strúhanku (prípadne mak, orechy) a jablká nastrúhajte na hrubom strúhadle priamo na to. Uvidíte ten rozdiel.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia