Karfiolovo–šunkový nákyp

redakcia - fotkaredakcia, 16. novembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
300 g
125 ml
3 ks
 kúsok
 trochu




Postup

  1. 1

    Karfiol uvaríme v slanej vode a rozoberieme ho na ružičky. Pekáč vymastíme maslom a posypeme strúhankou. Ukladáme doň vrstvu karfiolu a vrstvu najemno nasekanej šunky.

  2. 2

    Vrstvenie opakujeme a nakoniec všetko zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali žĺtky.

  3. 3

    Posypeme nastrúhaným syrom, pokvapkáme rozpusteným maslom a zapekáme v rúre 15 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia