Slivkový

Recepty, kde je slivkový

prazdny

Bezlepkové parené buchty inak

Dezerty

Pripekané parené buchty pripravované na panvici.

prazdny

Opité hrušky

Nápoje

Niekde som to počula. Táto fajnota spríjemní dlhé jesenné či zimné večery. Zvrtnete ju za...

prazdny

Marinované rezne z daniela

Hlavné jedlá

Nakrájané rezne z danielieho chrbáta (stehna) jemne naklepeme a marinujeme. Marináda: podusíme na kocky nakrájanú koreňovú...

prazdny

Parené buchty-celiatické

Koláče

Parené buchty sú obľúbeným jedlom detí a preto som ich vyskúšala urobiť aj pre celiatikov.

prazdny

Perníkovo-slivkové rezy

Koláče

Tyto moc dobré řezy jsem našla v letáku z Kauflandu.

prazdny

Hovädzí guláš s tmavým pivom

Hovädzie mäso

Hovädzie mäso nakrájame na rovnomerné kocky. Na časti rozpáleného tuku do tmava urestujeme nakrájanú cibuľu, ...

prazdny

Sladké plnené tousty

Dezerty

Ak chceme niečo sladké a nemáme poruke rúru na pečenie, poslúži nám aj toustovač :-)

prazdny

Parené buchty

Bezmäsité jedlá

Dnes som robila parené buchty. Tak som postup rovno nafotografovala, možno sa zíde menej skúsených...

prazdny

Bravčová panenka plnená sušenými slivkami

Bravčové mäso

Do bravčovej panenky spravíme kapsu, ktorú naplníme slivkami. Mäso osolíme, okoreníme, sprudka opečieme na...

prazdny

Šišky bez vysmážania

Koláče

Z mlieka, cukru a droždia spravíme kvások. Odložíme rum a maslo, ktoré budeme potrebovať...

prazdny

Zemiakové dolky s makom

Dezerty

Do múky dáme pretlačené uvarené zemiaky, vajce, soľ, droždie a vlažné mlieko. Vypracujeme...

prazdny

Oškvarkový mrežovník s lekvárom

Koláče

Na dosku preosejeme múku a cukor, pridáme mleté oškvarky, prášok do pečiva, vanilkový cukor,...

prazdny

Pirohy z Kamenice nad Cirochou

Dezerty

Tieto pirohy pripravovala moja svokra skoro každú nedeľu doobeda . Okolo 10 hod. boli na stole...

prazdny

Štedrák - skladaník

Koláče

Tento koláč sa stal obľúbený v mojej rodine, dodnes ho pečiem na každé Vianoce. Kto...

prazdny

Vianočná medovníková roláda

Koláče

Je to typický vianočný koláč, ktorý je upečený z výhradne našich slovenských surovín, voňavý ako...

prazdny

Crepes so slivkami a jogurtom

Dezerty

Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej...

prazdny

Bravčové panenky v závine z dubákov

Bezmäsité jedlá

Varí: Martin Frankl šéfkuchár Hotela FIS Jasná

prazdny

Zapekané jablkovo– lekvárové cestoviny

Dezerty

Uvaríme cestoviny a uvarené premiešame s maslom. Vymastíme pekáč a vysypeme ho strúhankou. Na dno pekáča...

prazdny

Lekvárové perky

Dezerty

Spi dieťatko, spiže, mamka varí slíže. Syrové, makové, perky lekvárové. Takto...

prazdny

Lievance s lekvárom a kyslou smotanou

Dezerty

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...