Recepty, kde je slivkový
Opité hrušky
Niekde som to počula. Táto fajnota spríjemní dlhé jesenné či zimné večery. Zvrtnete ju za...
Marinované rezne z daniela
Nakrájané rezne z danielieho chrbáta (stehna) jemne naklepeme a marinujeme. Marináda: podusíme na kocky nakrájanú koreňovú...
Parené buchty-celiatické
Parené buchty sú obľúbeným jedlom detí a preto som ich vyskúšala urobiť aj pre celiatikov.
Hovädzí guláš s tmavým pivom
Hovädzie mäso nakrájame na rovnomerné kocky. Na časti rozpáleného tuku do tmava urestujeme nakrájanú cibuľu, ...
Sladké plnené tousty
Ak chceme niečo sladké a nemáme poruke rúru na pečenie, poslúži nám aj toustovač :-)
Parené buchty
Dnes som robila parené buchty. Tak som postup rovno nafotografovala, možno sa zíde menej skúsených...
Bravčová panenka plnená sušenými slivkami
Do bravčovej panenky spravíme kapsu, ktorú naplníme slivkami. Mäso osolíme, okoreníme, sprudka opečieme
na...
Šišky bez vysmážania
Z mlieka, cukru a droždia spravíme kvások. Odložíme rum a maslo, ktoré budeme potrebovať...
Zemiakové dolky s makom
Do múky dáme pretlačené uvarené zemiaky, vajce, soľ, droždie a vlažné mlieko. Vypracujeme...
Oškvarkový mrežovník s lekvárom
Na dosku preosejeme múku a cukor, pridáme mleté oškvarky, prášok do pečiva, vanilkový cukor,...
Pirohy z Kamenice nad Cirochou
Tieto pirohy pripravovala moja svokra skoro každú nedeľu doobeda . Okolo 10 hod. boli na stole...
Štedrák - skladaník
Tento koláč sa stal obľúbený v mojej rodine, dodnes ho pečiem na každé Vianoce. Kto...
Vianočná medovníková roláda
Je to typický vianočný koláč, ktorý je upečený z výhradne našich slovenských surovín, voňavý ako...
Crepes so slivkami a jogurtom
Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej...
Zapekané jablkovo– lekvárové cestoviny
Uvaríme cestoviny a uvarené premiešame s maslom. Vymastíme pekáč a vysypeme ho strúhankou. Na dno
pekáča...
Lekvárové perky
Spi dieťatko, spiže, mamka varí slíže. Syrové, makové, perky lekvárové. Takto...
Lievance s lekvárom a kyslou smotanou
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií
Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela
Albrecht v Bratislave (recept pre...
Opité hrušky
Niekde som to počula. Táto fajnota spríjemní dlhé jesenné či zimné večery. Zvrtnete ju za...
Marinované rezne z daniela
Nakrájané rezne z danielieho chrbáta (stehna) jemne naklepeme a marinujeme. Marináda: podusíme na kocky nakrájanú koreňovú...
Parené buchty-celiatické
Parené buchty sú obľúbeným jedlom detí a preto som ich vyskúšala urobiť aj pre celiatikov.
Hovädzí guláš s tmavým pivom
Hovädzie mäso nakrájame na rovnomerné kocky. Na časti rozpáleného tuku do tmava urestujeme nakrájanú cibuľu, ...
Sladké plnené tousty
Ak chceme niečo sladké a nemáme poruke rúru na pečenie, poslúži nám aj toustovač :-)
Parené buchty
Dnes som robila parené buchty. Tak som postup rovno nafotografovala, možno sa zíde menej skúsených...
Bravčová panenka plnená sušenými slivkami
Do bravčovej panenky spravíme kapsu, ktorú naplníme slivkami. Mäso osolíme, okoreníme, sprudka opečieme na...
Šišky bez vysmážania
Z mlieka, cukru a droždia spravíme kvások. Odložíme rum a maslo, ktoré budeme potrebovať...
Zemiakové dolky s makom
Do múky dáme pretlačené uvarené zemiaky, vajce, soľ, droždie a vlažné mlieko. Vypracujeme...
Oškvarkový mrežovník s lekvárom
Na dosku preosejeme múku a cukor, pridáme mleté oškvarky, prášok do pečiva, vanilkový cukor,...
Pirohy z Kamenice nad Cirochou
Tieto pirohy pripravovala moja svokra skoro každú nedeľu doobeda . Okolo 10 hod. boli na stole...
Štedrák - skladaník
Tento koláč sa stal obľúbený v mojej rodine, dodnes ho pečiem na každé Vianoce. Kto...
Vianočná medovníková roláda
Je to typický vianočný koláč, ktorý je upečený z výhradne našich slovenských surovín, voňavý ako...
Crepes so slivkami a jogurtom
Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej...
Zapekané jablkovo– lekvárové cestoviny
Uvaríme cestoviny a uvarené premiešame s maslom. Vymastíme pekáč a vysypeme ho strúhankou. Na dno pekáča...
Lekvárové perky
Spi dieťatko, spiže, mamka varí slíže. Syrové, makové, perky lekvárové. Takto...
Lievance s lekvárom a kyslou smotanou
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...