Foto: jerica
@jerica Pridávam recept , ďaľšiu inšpiráciu do kysnutých závinov , rohlíkov , koláčov,,,, Takto robím plnku , bratislavké "bajgle" ale aj do rohlíkov Zobraziť celý popis@jerica Pridávam recept , ďaľšiu inšpiráciu do kysnutých závinov , rohlíkov , koláčov,,,, Takto robím plnku , bratislavké "bajgle" ale aj do rohlíkov od roku 2000 , recept bol v týždenníku Slovenka. Poznámka: keď by sa vám plnka pred natieraním na závin zdala hustá , môže sa rozriediť podľa ľubovôle , trochou horúcej vody alebo mlieka.Ja radšej zvolím vodu.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
350 ml,horúca |
|
200 g |
|
400 g |
|
1 KL |
|
1 ks, z jedného citróna |
|
2 PL, (použila som zlaté) |
|
1 PL, podľa chuti |
|
1,5 PL |
|
1 PL |
|
1 bal |
|
Postup
-
1
do vriacej vody dám krupicový cukor ,
-
2
do sladkej vriacej vody pridám mletý mak,premiešam,nechám minútu prejsť varom
-
3
pridám jednu kávovú lyžičku pernikové korenie
-
4
nastrúham kúru z jedného citróna
-
5
pridám jeden a pol polievkovej lyžice medu
-
6
premyté biele hrozienka dám do do vody málinko prehriať,zcedím vodu , dám na hrozienka rum cc 1,5 PL
-
7
pridám môj zaváraný slivkový džem
-
8
pridám balíček vanilkového cukru , ale keď máte vanilkové stúčky,je dobre na začiatku pridať do maku zotretú vanilku zo strúčika. Všetko zľahka premiešam.
lh4.googleusercontent.com/I8OMa6ZOIyjlopSEx0R-z_RfBuTk_IRF4HXIlYE...
varecha.pravda.sk/recepty/kysnute-rezy-fotorecept/31102-r...
Môžem len potvrdiť, názov plnky zodpovedá chuti. Ďakujem pekne za recept.
Veľmi pekne ďakujem za odozvu k receptu, potešilo :-)