Foto: hubarka35
Tento recept mám zo starej babkinej knihy,každe vianoce robievala tieto perničky,su moc chutné...
7min minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
500g |
|
250ml |
|
1/2lyžičky |
|
1kg preosiata |
|
2ks |
|
160g |
|
1/2sačku |
|
10g |
|
PLNKA: | |
4lyžice |
|
250ml ,1/5 upečeneho cesta |
|
,rozne posypky |
|
Postup
-
1
Cukor z vodou zvarime,pridame preosiatu muku,bicarbonu,salajku,p.do perniku,med a rozslahane vajcia.vymiešame cesto.uložime min.na12hod.do chladu.
- 2
1/5 cesta rozvalkáme a upečieme-to bude na plnku.z ostatneho cesta vykrajujeme tvary,upecieme.PLNKA:cesto rozmrvime,zalejeme vriacou vodou pridame lekvár. Zlepujeme perničky.oblievame polevou a zdobime.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
mňa, zlepované perníky.
Da sa nahradit praskom do peciva?
Hurááááá do ďalších.
uz pocitam s tym, ze sa budu robit na velku noc, potom na dcerine meniny v auguste, no a tak :-)))