Marinované rezne z daniela
Karol Lenčeš
šéfkuchár hotela Kaštieľ v Mojmírovciach, 12. októbra 2010
šéfkuchár hotela Kaštieľ v Mojmírovciach, 12. októbra 2010

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Nakrájané rezne z danielieho chrbáta (stehna) jemne naklepeme a marinujeme. Marináda: podusíme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, pridáme nové a čierne korenie (jemne roztlčené), soľ, bobkový list, horčicové semienko, slivkový lekvár, olivový olej.
- 2
Marinujeme 3 až 5 dní. Mäso vyberieme, prudko opečieme z oboch strán, podlejeme vývarom a pridáme marinádu, podusíme, zahustíme solamylom.
- 3
Šťavu precedíme. Podávame so zapečenou zemiakovou kašou alebo s ryžou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu