Torta čokoládová

adika5525 - bez fotkyadika5525, 30. marca 2011

:D

8
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

4
4  lyžice
4 lyžice
50 ml
1/2 balička
2 lyžice
 (ceresnovy,...)
krem:
250 g
250 ml




Postup

  1. 1

    Z bielkov ušľahame sneh,pridane cukor a ešte šľahame do tuha.Postpne primiešame žítky,muku s kipriacim praškom, kakao a olej.Cesto dáme do vymastenej a pomučenej formy a upečieme.

  2. 2

    Urobíme krém: čokoladu polameme,nadrobno posekame a dame do misky.Smotanu dame zohriat (nema vriet). Horucou smotanou zalejeme čokoladu v miske a miešame, až sa rozpusti.

  3. 3

    Krém nechame vychladnut a asi minutu ho šľahame .Korpus prekrojime na tri časti.Spodnu natrieme lekvarom,nan rozotrieme čast kremu a prikryjeme ho druhou častou.Postup opakujeme pri deuhom aj tretom plate.Kremom natrieme aj boky torty. Torta je lepšia,ked ju nechame niekolko hodin v chlade odležat.

Diskusia k receptu

frona
super "parížska "tortička.....mňam
evas13
Tiež si myslím, že je to mňamka a ten slivkový lekvár, mňam
evanaaa
Parížsky krém je dobrý ale myslím, že slivkový lekvár je najlepší do buchiet. A už lekvár tak nejaký pikantný, ale ja by som ku šľahačke nedávala žiadny. No, možno ak by som ochutnala, zmenila by som názor....?
ola111
Určite výborná tortička,čokoládové u nás vždy.Ja som minule
vylepšila tento krém jedným stužovačom šlahačky,krém bol pevnejší.
tonicka53
Ja robievam takúto tortičku často, ale doteraz ma nenapadlo použiť slivkový lekvár, iba ako píše @evanaaa , pikantný džem. Ale najbližšie keď budem robiť, tak so slivkovým lekvárom určite :D domáci slivkový lekvár milujeme :DDD
hortenzia51
samozrejme ,že na torty sa nehodi slivkový lekvar ale džem najlepší je ribezľový..súhlasím z @evanaaa ,vtonicka53.. a do smotany samozrejme sa stále dava stužovač šľahačky,, ale to nepíše ani v recepte == čokoládová torta=== ktorú najdete aj na STRANKE DOBROTY---chýba mi tu aj foto tej torty....
zzdravo
slivkovy lekvar so slahackou je skvela mnamka. takto to kombinujem do slahackovej torty. budem musiet vyskusat aj tento receptik. :)
kavicka
v tomto recepte je písane ,že krém sa nechá vychladnúť a vyšľahá sa .
ja mam takto po mojej mamine napísanú plnku ,ale ta ma stáť do druhého dňa a potom vyšľahať.ako dlho si ju ty nechala Adika5525 ?
a nie je to malo jedna šľahačka,možem dať na to množstvo čokolády 2šľahačky?
3sandra3
tiež mám ten pocit, že tento parížsky krém sa má vyšľahať až na druhý den, tak ako píše @kavicka
ponceau
zas a znova recept komplet opísaný z kuchárskej knihy...od A po Z...jediná zmena je v názve...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia