:D
8
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Z bielkov ušľahame sneh,pridane cukor a ešte šľahame do tuha.Postpne primiešame žítky,muku s kipriacim praškom, kakao a olej.Cesto dáme do vymastenej a pomučenej formy a upečieme.
- 2
Urobíme krém: čokoladu polameme,nadrobno posekame a dame do misky.Smotanu dame zohriat (nema vriet). Horucou smotanou zalejeme čokoladu v miske a miešame, až sa rozpusti.
- 3
Krém nechame vychladnut a asi minutu ho šľahame .Korpus prekrojime na tri časti.Spodnu natrieme lekvarom,nan rozotrieme čast kremu a prikryjeme ho druhou častou.Postup opakujeme pri deuhom aj tretom plate.Kremom natrieme aj boky torty. Torta je lepšia,ked ju nechame niekolko hodin v chlade odležat.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vylepšila tento krém jedným stužovačom šlahačky,krém bol pevnejší.
ja mam takto po mojej mamine napísanú plnku ,ale ta ma stáť do druhého dňa a potom vyšľahať.ako dlho si ju ty nechala Adika5525 ?
a nie je to malo jedna šľahačka,možem dať na to množstvo čokolády 2šľahačky?