Moravské koláče
Vladimír Rybár
šéfkuchár hotela Lux v Banskej Bystrici, 12. novembra 2010
šéfkuchár hotela Lux v Banskej Bystrici, 12. novembra 2010

Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
| Cesto: | |
| 20 g |
|
| 30 g |
|
| 150 ml |
|
|
|
|
| 50 ml |
|
| 2 ks |
|
| 250 g |
|
|
|
|
| Tvarohová náplň: | |
| 150 g |
|
| 1 vrecko |
|
| 20 g |
|
| 1 ks |
|
| 20 g |
|
|
|
|
| Lekvárová náplň: | |
| 100 g |
|
| 30 ml |
|
| Maková náplň: | |
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 50 ml |
|
| Posýpka: | |
| 25 g |
|
| 60 g |
|
| 50 g |
|
Postup
-
1
Z droždia, cukru a vlažného mlieka si pripravíme kvások. Do kvásku pridáme zvyšné suroviny a pripravíme cesto, ktoré necháme vykysnúť.
- 2
Keď je vykysnuté, urobíme malé bochníky, do ktorých v strede spravíme jamku, ktorú naplníme plnkou a posypeme posýpkou.
- 3
Nakoniec všetko upečieme v stredne vyhriatej rúre do zlatista.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








tvarohovú a orechovú plnku, samozrejme na vrch ide posýpka.
Ale ináč sú krásne.