Moravské koláče
Vladimír Rybár
šéfkuchár hotela Lux v Banskej Bystrici, 12. novembra 2010
šéfkuchár hotela Lux v Banskej Bystrici, 12. novembra 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
Cesto: | |
20 g |
|
30 g |
|
150 ml |
|
|
|
50 ml |
|
2 ks |
|
250 g |
|
|
|
Tvarohová náplň: | |
150 g |
|
1 vrecko |
|
20 g |
|
1 ks |
|
20 g |
|
|
|
Lekvárová náplň: | |
100 g |
|
30 ml |
|
Maková náplň: | |
100 g |
|
50 g |
|
50 ml |
|
Posýpka: | |
25 g |
|
60 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Z droždia, cukru a vlažného mlieka si pripravíme kvások. Do kvásku pridáme zvyšné suroviny a pripravíme cesto, ktoré necháme vykysnúť.
- 2
Keď je vykysnuté, urobíme malé bochníky, do ktorých v strede spravíme jamku, ktorú naplníme plnkou a posypeme posýpkou.
- 3
Nakoniec všetko upečieme v stredne vyhriatej rúre do zlatista.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tvarohovú a orechovú plnku, samozrejme na vrch ide posýpka.
Ale ináč sú krásne.