Pohronské posúchy

kucharticko - fotkakucharticko, 19. novembra 2010
Pohronské posúchy
Foto: kucharticko
4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
200 g
trochu
1
 alebo olej
150 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky si uvaríme v šupke a postrúhame alebo pretlačíme. Pridáme múku, soľ, žltok a vypracujeme cesto.

  2. 2

    Na pomúčnenej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku 1cm o okrúhlou formičkou alebo obrátený pohárom do neho vykrajujeme kružky.

  3. 3

    Povykrajované krúžky vypražíme v horúcej masti alebo oleji. Vypražené posúchy potrieme slivkovým lekvárom a podávame s čajom

Diskusia k receptu

rybarik2
Niečo podobné som jedla ako dieťa u tety na prázdninách a boli ešte posypané makom a cukrom.
aja1616
Moja mamka robievala podobné. Aj len odoka zo zemiakovej kaše, keď ostala. A robievam aj ja. Používam hladkú múku a aj prášok do pečiva. A krájam ich na nie veľké obdĺžniky, takže spotrebujem všetko cesto. Pri vysmážaní urobia takú bublinu. Jeme ich s džemom, alebo len tak. Musím vyskúšať tie Tvoje a porovnať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia