Hovädzí guláš s tmavým pivom
Jaroslav Ertl
kapitán Gourmet klubu, 24. septembra 2010
kapitán Gourmet klubu, 24. septembra 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovädzie mäso nakrájame na rovnomerné kocky. Na časti rozpáleného tuku do tmava urestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme mäso a za priebežného miešania restujeme, kým nevznikne vydusená šťava z mäsa s tukom.
- 2
Potom mäso zaprášime mletou paprikou, krátko opražíme, zalejeme pivom, osolíme, okoreníme a dusíme do mäkka. Počas dusenia podlievame vodou alebo hovädzím vývarom.
- 3
Ku koncu dusenia, keď je mäso skoro mäkké, pridáme paradajkový pretlak. Ďalej pridáme slivkový lekvár, podlejeme vodou a spoločne dodusíme. Ak treba, tak zahustíme múkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
(V takýchto receptoch dáme niekedy namiesto slivkového lekváru čučoriedkový alebo brusnice