Je to medové cesto, pečiem ho hlavne k Vianociam, nie je suchý ako vykrojené medovníky.
40
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
25 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
600 gramov |
|
250 gramov |
|
4 celé |
|
100 gramov |
|
1 |
|
4 PL,tekutý |
|
1 kávová lyžička |
|
300 gramov |
|
300 gramov, sekané |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na doske zmiesime, najlepšie deň vopred a dáme do druhého dňa do chladničky. Na druhý deň rozdelíme cesto na 4 diely. Každý rozvalkáme asi na hrubku 1,3 cm, nie velmi natenko, aby nepopraskalo pri pečení. Natrieme vrstvou slivkového lekváru, posypeme nahusto sekanými vlašskými orechami a stočíme do rolády. Potrieme rozšľahaným vajíčkom.
- 2
Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie pri teplote 170 st. Celzia asi 25 minut. Rolády necháme vychladnút a potom zabalíme do celofánu alebo potravinárskej fólie. Pred použitím krájame ako roládu na kúsky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A bol vyborny.Ale stratila som recept.Robieva ho niekto z vas?Pomozete mi?Ak ho robievate napiste pre vsetky gazdinky recept urcite sa nam zavdacite