Ježkovia z kysnutého cesta

ailuj82 - fotkaailuj82, 9. decembra 2010
Ježkovia z kysnutého cesta
Foto: ailuj82

Cesto s plnkou v peknom obale :-)

60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
1 ks,/42g/
3 PL
 štipka
podľa potreby vlažné
50 ml
PLNKA:
  na potretie
 do cesta




Postup

  1. 1

    Z droždia, vlažného mlieka a 1 čl cukru urobíme kvások. Do misky nasypeme múku, pridáme vajíčko, soľ, cukor, olej a vykysnutý kvások. Vypracujeme cesto, podľa potreby pridáme mlieko. Cesto necháme 30-40 minút kysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, radielkom pokrájame na štvorce a naplníme. Urobíme buchtičku, potrieme vajíčkom a čistými nožnicami nastriháme *pichliače*

    Ježkovia z kysnutého cesta - obrázok 1
  2. 2

    Striháme jedným smerom, ako oči môžeme dať hrozienka.

    Ježkovia z kysnutého cesta - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme vo vyhriatej rúre do zlatista. Ďeťom sa ježkovia veľmi páčia.

    Ježkovia z kysnutého cesta - obrázok 3

Diskusia k receptu

dorisa
Krásne, a su riadne vykrmení ti ježkovia. Aj nám sa páčia :)))))))
klaura
takáto ježuria rodinka každému jedákovi radosť urobí ... ukladám si :)
13juli
super , pekné su vyzerajú chutne aj by som si dala




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia