Rizoto s kuracím mäsom a lekvárom

andri - bez fotkyandri, 21. novembra 2010

Toto jedlo sme začali robiť odkedy som začala kojiť a moj jedalníček sa výrazne musel prispôsobiť maličkému. Takže, veľmi vhodné pre kojacé matky :)

4
porcie
10 minút
príprava
17 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 PL
1 PL
2 ks, veľká
1 ks,(menší)
1 PL
 (môžete dať aj klasický slnečnicový)
300 g, dlhozrná paraboiled

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrajame mrkvu na prúžky, pór na krúžky, alebo cibuľu na drobno a dame opražiť do poklopenej panvice na niekoľko minút. (cibuľu dávame zároveň s mrkvou, ale pór trošku neskôr ako mrkvu)

  2. 2

    Nakrajame kuracie mäso na drobno a zamiešame so slivkovým lekvárom, vegetou a trošku olivového oleja a pridame na panvicu k mrkve a póru/cibuli. Pražime na tlmenom ohni kým kura nie je hotové (v poklopenej teflonovej panvici).

  3. 3

    Predvarime vodu (stači v konvici). Posýpeme obsah panvice ryžou tak aby sme zakryli obsah panvice (nemiešame), zalejeme vriacou vodou, tak aby voda bola prst nad obsahom panvice, posypeme hrozienkami, poklopíme a necháme variť na tlmenom ohni asi 10 min.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
@andri , urcite je to vyborne .ja vsak asi pridam radsej susene slivky ako lekvar . Tie slivky sa sice celkom nerozvaria , ale urobia taku dobru chut s tym maskom a zeleninou . Vyskusala som si to u viacerych receptov a zdalo sa mi to lepsie ako s lekvarom . Tym samozrejme nechcem nijako znizit hodnotu tvojho receptu :-), ten je naozaj velmi dobry .
zaujímavá kombinácia, vyskúšam ju. akurát nerozumiem slovu poklopíme, nemá to byť zakryjeme, ten výraz mi pripomíma český výraz určitej časti nohavíc

Pridaj komentár k receptu: