Rizoto s kuracím mäsom a lekvárom

andri - bez fotkyandri, 21. novembra 2010

Toto jedlo sme začali robiť odkedy som začala kojiť a moj jedalníček sa výrazne musel prispôsobiť maličkému. Takže, veľmi vhodné pre kojacé matky :)

4
porcie
10 minút
príprava
17 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 PL
1 PL
2 ks, veľká
1 ks,(menší)
1 PL
 (môžete dať aj klasický slnečnicový)
300 g, dlhozrná paraboiled




Postup

  1. 1

    Nakrajame mrkvu na prúžky, pór na krúžky, alebo cibuľu na drobno a dame opražiť do poklopenej panvice na niekoľko minút. (cibuľu dávame zároveň s mrkvou, ale pór trošku neskôr ako mrkvu)

  2. 2

    Nakrajame kuracie mäso na drobno a zamiešame so slivkovým lekvárom, vegetou a trošku olivového oleja a pridame na panvicu k mrkve a póru/cibuli. Pražime na tlmenom ohni kým kura nie je hotové (v poklopenej teflonovej panvici).

  3. 3

    Predvarime vodu (stači v konvici). Posýpeme obsah panvice ryžou tak aby sme zakryli obsah panvice (nemiešame), zalejeme vriacou vodou, tak aby voda bola prst nad obsahom panvice, posypeme hrozienkami, poklopíme a necháme variť na tlmenom ohni asi 10 min.

Diskusia k receptu

babidka
@andri , urcite je to vyborne .ja vsak asi pridam radsej susene slivky ako lekvar . Tie slivky sa sice celkom nerozvaria , ale urobia taku dobru chut s tym maskom a zeleninou . Vyskusala som si to u viacerych receptov a zdalo sa mi to lepsie ako s lekvarom . Tym samozrejme nechcem nijako znizit hodnotu tvojho receptu :-), ten je naozaj velmi dobry .
emilaki
uz som podobne nieco varila aj s tym lekvarom a da tam tomu tu spravnu chut,urcite vyskusam aj tento recept
bojar
zaujímavá kombinácia, vyskúšam ju. akurát nerozumiem slovu poklopíme, nemá to byť zakryjeme, ten výraz mi pripomíma český výraz určitej časti nohavíc