Toto jedlo sme začali robiť odkedy som začala kojiť a moj jedalníček sa výrazne musel prispôsobiť maličkému. Takže, veľmi vhodné pre kojacé matky :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
2 ks, veľká |
|
1 ks,(menší) |
|
1 PL |
|
(môžete dať aj klasický slnečnicový) |
|
300 g, dlhozrná paraboiled |
|
Postup
-
1
Nakrajame mrkvu na prúžky, pór na krúžky, alebo cibuľu na drobno a dame opražiť do poklopenej panvice na niekoľko minút. (cibuľu dávame zároveň s mrkvou, ale pór trošku neskôr ako mrkvu)
- 2
Nakrajame kuracie mäso na drobno a zamiešame so slivkovým lekvárom, vegetou a trošku olivového oleja a pridame na panvicu k mrkve a póru/cibuli. Pražime na tlmenom ohni kým kura nie je hotové (v poklopenej teflonovej panvici).
- 3
Predvarime vodu (stači v konvici). Posýpeme obsah panvice ryžou tak aby sme zakryli obsah panvice (nemiešame), zalejeme vriacou vodou, tak aby voda bola prst nad obsahom panvice, posypeme hrozienkami, poklopíme a necháme variť na tlmenom ohni asi 10 min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu