Opité hrušky

bedrunka - fotkabedrunka, 26. októbra 2010

Niekde som to počula. Táto fajnota spríjemní dlhé jesenné či zimné večery. Zvrtnete ju za pár minút, len musíte mať dobré hrušky.

4-6
porcie
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 l
5 ks
200 g
1 ks
2 dcl
2 ks
1 oriešok




Postup

  1. 1

    Umyté hrušky obieliť, rozpoliť a vybrať jaderník. Do kastróla vylej víno, pridaj cukor, škoricu a hrušky. Mäkké hrušky vyber na tanier a škoricu vyhoď. Do variaceho vína daj rozvariť polámaný perník a maslo a nakoniec pridať rum. Keď je z toho chutný "maglajz", môžeš odstaviť. Servírovať na dezertnom tanieriku - hruška poliata čokoládou. Možno konzumovať teplé aj studené. V chladničke by to malo vydržať aj týždeň, ale u nás to vydrží len chvíľku.l

Diskusia k receptu

bedrunka
marienka44 prepáčte, čokoláda je len na tom slivkovom perníku, ktorý sa "rozbrble" v tom varenom víne a vznikne z toho ten chutný "maglajz". Nebojte sa vyskúšať, stojí to za hriech.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia