Oškvarkové pencle s lekvárom aj syrom fotorecept
Tieto ohromné koláčiky-pencle,som sa naučila robiť od mojej svokry.Mám pocit,že svoje miesto majú na Gemery,pretože názov pencle sú vlastne na Gemery huby a to Zobraziť celý popisTieto ohromné koláčiky-pencle,som sa naučila robiť od mojej svokry.Mám pocit,že svoje miesto majú na Gemery,pretože názov pencle sú vlastne na Gemery huby a to tieto pagáčiky verne pripomínajú.Nech vás neľaká kombinácia škvariek a lekváru.Je to jedinečné spojenie.No musí byť použitý,jedine hustý,slivkový lekvár.
príprava
na 170 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    Ingrediencie.   
- 
                                                    2
                                                    Nechám nakysnúť kvások.Do posolenej a osladenej múky,pridám celé vajíčko a jedno žĺtko.   
- 
                                                    3
                                                    Oškvarky posekám na menšie kúsky./ Nie zomlieť na kašu! /   
- 
                                                    4
                                                    Do múky pridám oškvarky a premiešam s múkou.Pridám kvások,a biele víno.   
- 
                                                    5
                                                    Nakoniec do cesta vlejem rozpustené maslo.   
- 
                                                    6
                                                    Cesto nechám kysnúť asi 3/4 hodiny.   
- 
                                                    7
                                                    Po vykysnutí si cesto rozdelím,aby sa mi s ním lepšie pracovalo.   
- 
                                                    8
                                                    Vykrojím kolieska asi na 1cm hrúbku vyvaľkaného cesta.Naň poukladám lyžičku slivkového lekváru.   
- 
                                                    9
                                                    Prikryjem druhým kolieskom.Vykrajovačom spolu spojim kolieska.Naň zopakujem ešte jedno poschodie.To už nezatláčam.Len potriem vajíčkom a zasypem semienkami.Je to vlastne klobúčik.Takže pencel vznikne z troch koliesok a dvoch náplní lekváru.   
- 
                                                    10
                                                    Toto sú už hotové lekvárové pencle,pripravené na upečenie.Ešte nechám asi 10 minút podkysnúť.   
- 
                                                    11
                                                    Upečené pencle.   
- 
                                                    12
                                                    Keďže nie každý má rád sladké zo zvyškového vykrojeného cesta robievam aj syrové.Cesto spracujem,vyváľkam.Potriem roztopeným maslom a zasypem postrúhaným syrom.   
- 
                                                    13
                                                    Cesto zasypané syrom.   
- 
                                                    14
                                                    Preložím ho na polovicu a vykrajujem pagáčiky.   
- 
                                                    15
                                                    Hotové.Potreté vajíčkom,posypané semienkami,soľou a syrom.   
- 
                                                    16
                                                    Napečené slané aj sladké.   


 
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    




 
                                                        
                                                     
 


varecha.pravda.sk/recepty/skvarkove-vytlacane-susienky-fo...