Perník s jablkami

schwartau - bez fotkyschwartau, 15. decembra 2010
Perník s jablkami
Foto: schwartau

Komerčný recept.

30 porcií
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1/2 kg
350 g
1/2 kg
2 dcl
2 ks
2 PL
3 PL
1 KL
1 ks
 štipka
1 KL, mletá
3 ks




Postup

  1. 1

    Jablká nastrúhame na jemno. Všetko dobre zamiešame (aby neboli hrudky) a nalejeme na vyšší, vymastený a vysypaný plech.

  2. 2

    Pečieme pri 170° C vo vyhriatej rúre 25 – 30 minút.

  3. 3

    Po upečení a vychladnutí natrieme dobrým džemom, napríklad Schwartau.

Diskusia k receptu

arasidka
ojojoj, akosi mi tie váhy materiálov nesedia, na pol kila múka pol litra mlieka, 2 dcl oleja, džem,vajcia , jablká - to je všetko tekuté, nemá to byť v inom pomere? Podobný koláč robím z kyselého mlieka, ale dávam tam iba hrnček mlieka a niečo cez deci oleja...
slavia1
robila som tento pernik, je vyborny, taky "trosku mokrejsi", ale presne to mi chutilo.
mikat
hm, podľa mňa tam má byť 1/2 dl mlieka... aspoň logicky to tak sedí...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia