Foto: elisticka
Parené buchty sú obľúbeným jedlom detí a preto som ich vyskúšala urobiť aj pre celiatikov.
porcií
príprava
Suroviny
200 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
400 g |
|
1 ks čerstvé VIVO |
|
6 pl |
|
80 g |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1/2 KL |
|
|
|
|
|
alebo maslo na potretie |
|
Postup
-
1
pripravíme si ingrediencie na buchty
-
2
odvážime si múky pridáme soľ ,cukor,olej,vajce do vody si dáme kvasnice a cukor a necháme vykysnúť kvások
-
3
hotový kvások vlejeme do misky so surovinami
-
4
vypracujeme cesto najskôr vyrechou a potom na pomúčenej doske ručne
-
5
z vypracovaného cesta ihned robíme buchtičky tak že odtrhame kúsky cesta a vytvarujeme malé placky (ak už nakysne cesto nedá sa dobre spracovávať)
-
6
do každej dáme lekvár a uzavrieme do guličky
-
7
zakryjeme navlhčenou utierkou a necháme kysnúť asi 30 minút
-
8
vykysnuté dáme do hrnca s parákom.krídelko natrieme olejom a poukladáme buchty(obraz je nejasný lebo to urobila para) a zakryjeme pokrievkou
-
9
po 20 minútach naparovania vyskúšame špáradkom či sa nelepia a vyberieme na tanier.potrieme olejom alebo maslom
-
10
vrch posypeme orechami alebo škoricou a kakaom.može byť aj mak ak ho máte radi
-
11
buchtičky sú jemnučké a vynikajúce sú horúce (no škodlivé:-).ak ich neskonzumujete ten deň tak ich dajte do sáčkov a do mrazničky lebo na druhý deň by boli tvrdé.ale u nás nezostali :-))))) dobrú chuť:-))
Diskusia k receptu