Vianočný závin od babičky fotorecept

aljuschenocka - bez fotkyaljuschenocka, 13. decembra 2010

Prevonia Vám domov medom, škoricou, klinčekmi - a najkrajšie sviatky roka môžu prísť :)

8
porcií
40 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
220 g
1 PL, tekutý
2 ks
90 g
 trochu mletej škorice s mletými klinčekmi
 najemno nastrúhaná
Plnka:
200 g, pomleté
50 g
  so škoricovým cukrom
Na potretie:
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky, práškového cukru, vajec, medu, mletej škorice, nastrúhanej citrónovej kôry amletých klinčekov vypracujeme cesto a odložíme ho na chvíľu do chladničky.

    Vianočný závin od babičky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Odležané cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske (môžme ho pokojne rozvaľkať dosť natenko, pretože pri pečení trochu "vybehne").

    Vianočný závin od babičky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozvaľkané cesto potrieme slivkovým (alebo marhuľovým či ríbezľovým) lekvárom. Posypeme ho pokrájanými hrozienkami, pomletými orechmi a kakaom zmiešaným so škoricovým cukrom, navrch dáme ešte niekoľko plátkov masla. (Namiesto kakaa s cukrom a maslom môžte použiť aj nastrúhanú tmavú a bielu čokoládu).

    Vianočný závin od babičky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto zvinieme do rolády. Potrieme ho rozšľahaným vajcom a preložíme na naolejovaný a pomúčený plech, príp. vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170°C, 20 - 25 minút.

    Vianočný závin od babičky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečený perníčkový závin pokrájame a ozdobíme podľa svojej fantázie :) Dobrú chuť a krásne sviatky!

    Vianočný závin od babičky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
tento závin robievam ale pridávam tam aj kokoa .chuti výborne
Už len tá plnka - lekvár, orechy, je dobrá, nieto ešte celý závin.