Foto: aljuschenocka
Prevonia Vám domov medom, škoricou, klinčekmi - a najkrajšie sviatky roka môžu prísť :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
220 g |
|
1 PL, tekutý |
|
2 ks |
|
90 g |
|
trochu mletej škorice s mletými klinčekmi |
|
najemno nastrúhaná |
|
Plnka: | |
|
|
200 g, pomleté |
|
50 g |
|
so škoricovým cukrom |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Z múky, práškového cukru, vajec, medu, mletej škorice, nastrúhanej citrónovej kôry amletých klinčekov vypracujeme cesto a odložíme ho na chvíľu do chladničky.
-
2
Odležané cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske (môžme ho pokojne rozvaľkať dosť natenko, pretože pri pečení trochu "vybehne").
-
3
Rozvaľkané cesto potrieme slivkovým (alebo marhuľovým či ríbezľovým) lekvárom. Posypeme ho pokrájanými hrozienkami, pomletými orechmi a kakaom zmiešaným so škoricovým cukrom, navrch dáme ešte niekoľko plátkov masla. (Namiesto kakaa s cukrom a maslom môžte použiť aj nastrúhanú tmavú a bielu čokoládu).
-
4
Cesto zvinieme do rolády. Potrieme ho rozšľahaným vajcom a preložíme na naolejovaný a pomúčený plech, príp. vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170°C, 20 - 25 minút.
-
5
Upečený perníčkový závin pokrájame a ozdobíme podľa svojej fantázie :) Dobrú chuť a krásne sviatky!
Diskusia k receptu