Medový hriech fotorecept

fionecka - fotkafionecka, 13. decembra 2010
Medový hriech (fotorecept)
Foto: fionecka

Úplne a naozaj je toto najlepší vianočný koláč, aký som kedy jedla! Nikdy ho nič neprekoná, škoda, že ho nemôžete takto virtuálne ochutnať, alebo Zobraziť celý popisÚplne a naozaj je toto najlepší vianočný koláč, aký som kedy jedla! Nikdy ho nič neprekoná, škoda, že ho nemôžete takto virtuálne ochutnať, alebo aspoň cítiť jeho vônu ... Je totiž božský!!! Je trvanlivý, mal by vydržať dlho, ale u nás sa to ešte nepodarilo ... vždy ho zjeme a musím ho tesne pred Vianocami robiť znova ... Skúste ho, som naň véééééééééľmi pyšná!

Suroviny

25 dkg, ale nie agátový
50 dkg
25 dkg
2
 štipka potlčených
pol lyžičky
 nastrúhaná
 na potretie




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetko, čo budeme potrebovať na cesto. Klinčeky dám do mikroténového vrecúška a tĺčikom na mäso po nich búcham, kým nie sú na prach :-)

    Medový hriech (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Med zohrejeme. Ja si misku s medom dám do väčšej nádoby a do nej dám vriacu vodu. O chvíľu je med teplý ...

    Medový hriech (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetky ingrediencie vysypeme do misky a spracujeme na cesto

    Medový hriech (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto uložíme do druhého dňa do chladu

    Medový hriech (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na druhý deň si pripravíme náplň - hrozienka, drvené orechy, postrúhanú čokoládu, kandizované ovocie, slivkový lekvár a rozšľahané vajce.

    Medový hriech (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Studené cesto rozdelíme na tri časti, vyvaľkáme a potrieme slivkovým lekvárom

    Medový hriech (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    posypeme všetkými dobrotami, ktoré sme si prichystali

    Medový hriech (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Opatrne zvinieme, dáme na vymastený plech a potrieme vajcom. Všetky tri rovnako ...

    Medový hriech (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A potom už šup do vyhriatej trúby. Pečieme pomaly, asi 4O minút, kým záviny nemajú zlatú farbu... To nám už nos vykrúca od vianočnej vône a slintáme, že ani nevydržíme, kým dobrota vychladne ...

    Medový hriech (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

tinca
nepoznám, vydaril sa ti na jednotku
jerica
vydarený recept s ešte musím uznať !! vydarenejšími snímkami , recet si ukladám do kk:-))
babav
Zaujimavy kolacik,urcite vyskusam ,je v nom vsetko dobre!
bedrunka
Medový hriech alias perníková roláda. U nás je tiež favorit. A je na nej dobré aj to, že ak ju nezjete (čo sa málokedy stane) možno ju zabalenú v alobale odložiť a vraj vydrží aj 2 mesiace. U nás nikdy
kopretina
To musí být dobrota a ta vůně. Určitě zkusím, ještě jsem neviděla. Moc díky za pěkný recept - může být kdykoliv nejen o Vánocích.
greatjanette
Zaujímavý recept...Môžem sa spýtať,čo je to za múku? Je to hotová múka na pečenie chleba alebo nejaká špeciálna? Mohla by som použiť aj normálnu múku? Ďakujem za radu, už vopred. :)
fionecka
Múka je hladká, chlebová, je na nej napísané T650, dostať ju v každých potravinách ... :-)


havino
moj koláč, volám ho ružomberský perník, robím si ho sama sebe každý rok, velmi dlho vydrží zabalený v alobale,len ukrajujem
egreska
chystam sa vyskušat tieto Vianoce prvy krat...vyzera krasne
sovka62
Robievam ho len so slivkovým lekvárom a posypem neposekanými orechami. Zaviniem na tuho a po upečení krájam tenké plátky, tam sa tie orechy pokrájajú. Je naozaj veľmi dobrý.
egreska
@fionecka , cesto som spravila ale horko-tažko...stale sa mi mrvilo a nedalo sa mi zmiesit,po porovnaní s inými receptami som tam pridala ešte 100 g rozpusteneho tuku..a zda sa mi aj strašne sladke- vela cukru aj medu..no uvidíme zajtra ked ho naplním :-/
megic
tento upecte a budete musiet stale neda sa mu odolat
fionecka
egreska, cukru môžeš dať menej ... cesto sa nedrobí, ak je med zohriaty.
sovka62
Pekný, @fionecka , oproti môjmu bez tuku, ale zato oveľa viac medu a tie náplne........
Tak niekedy skúsim podľa teba.
neposed
vcera som piekla podla Tvojho receptu, len mi zostal nizky, nie taky krasny ako Tvoj. Nevies preco? No chutovo nema chybu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia