Foto: fionecka
Úplne a naozaj je toto najlepší vianočný koláč, aký som kedy jedla! Nikdy ho nič neprekoná, škoda, že ho nemôžete takto virtuálne ochutnať, alebo Zobraziť celý popisÚplne a naozaj je toto najlepší vianočný koláč, aký som kedy jedla! Nikdy ho nič neprekoná, škoda, že ho nemôžete takto virtuálne ochutnať, alebo aspoň cítiť jeho vônu ... Je totiž božský!!! Je trvanlivý, mal by vydržať dlho, ale u nás sa to ešte nepodarilo ... vždy ho zjeme a musím ho tesne pred Vianocami robiť znova ... Skúste ho, som naň véééééééééľmi pyšná!
Suroviny
25 dkg, ale nie agátový |
|
50 dkg |
|
25 dkg |
|
2 |
|
štipka potlčených |
|
pol lyžičky |
|
|
|
|
|
|
|
nastrúhaná |
|
na potretie |
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetko, čo budeme potrebovať na cesto. Klinčeky dám do mikroténového vrecúška a tĺčikom na mäso po nich búcham, kým nie sú na prach :-)
-
2
Med zohrejeme. Ja si misku s medom dám do väčšej nádoby a do nej dám vriacu vodu. O chvíľu je med teplý ...
-
3
Všetky ingrediencie vysypeme do misky a spracujeme na cesto
-
4
Cesto uložíme do druhého dňa do chladu
-
5
Na druhý deň si pripravíme náplň - hrozienka, drvené orechy, postrúhanú čokoládu, kandizované ovocie, slivkový lekvár a rozšľahané vajce.
-
6
Studené cesto rozdelíme na tri časti, vyvaľkáme a potrieme slivkovým lekvárom
-
7
posypeme všetkými dobrotami, ktoré sme si prichystali
-
8
Opatrne zvinieme, dáme na vymastený plech a potrieme vajcom. Všetky tri rovnako ...
-
9
A potom už šup do vyhriatej trúby. Pečieme pomaly, asi 4O minút, kým záviny nemajú zlatú farbu... To nám už nos vykrúca od vianočnej vône a slintáme, že ani nevydržíme, kým dobrota vychladne ...
Tak niekedy skúsim podľa teba.