Rýchle medové rezy

zuzula2 - fotkazuzula2, 18. decembra 2010

Tento recept robim každý rok na Vianoce. Avšak nie každý má čas na prípravu cesta a podobne a preto som si tento recept zjednodušila Zobraziť celý popisTento recept robim každý rok na Vianoce. Avšak nie každý má čas na prípravu cesta a podobne a preto som si tento recept zjednodušila najviac ako sa len dalo. Výsledok je rovnaký takže sa veľmi teším.

10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 balenie
0,5 l
1 balenie
2
2 PL
1 PL
1 balenie
podľa potreby -maslo




Postup

  1. 1

    Hotové medové pláty vyberieme z obalu.Je potrebné kupovať odskúšané pláty. Najlepšie domáca výroba. Uvaríme si krém. Úplne jednoducho, väčšiu časť mlieka dáme variť. do zvyšného mlieka dáme zlatý klas, múku, cukor a žĺtky. Poriadne to spolu vymiešame a nalejeme do horúceho mlieka. Uvaríme hustý puding ktorý vychladíme ale nie úplne aby sa maslo lepšie zapracúvalo. Takže do teplého krému pridáme maslo. Pridáme toľko koľko uznáme za vhodné aby krém nebol príliž hustý. Naschvál som nepísala presné množstvo masla pretože nie každý má rád maslové plnky a teda nech si pridá každý toľko koľko chce :-)dúfam, že sa nikto na mňa za to nebude hnevať. No a potom už len natrieme pláty krémom. Stredný natrieme hrubou vrstvou slivkového lekváru. Ale to tiež nemusí byť. Hotové polejeme čokoládou a necháme jeden deň odstáť aby sa všetko krásne spojilo.

  2. 2

    Prajem Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

mamatata2
Stratili sme recept na náš, tak vyskúšame podľa teba, iste bude dobrý.
vcelicka16
hm,vyborny zakusok,ale tie kupovane platy su dost hrube,doma si upeciem vzdy len tenucke a rychlejsie sa to pekne spoji
zuzula2
hmmm ja kupujem platy domace a tym recept nieje.. ale tato plnka je velmi dobra.. kolacik je uzasny hi hi dnes sme museli ochutnat :-D no tieto co mam ja niesu hrube. ale doma upecene je predsa ine :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia