Viedenský guláš z daniela
Vladimír Lokšík
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 27. februára 2011
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 27. februára 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na rovnaké kúsky, opečieme cibuľku na tuku dohneda, pridáme med, lekvár, po chvíli vložíme mäso a za stáleho miešania restujeme, kým sa nezavrie, zaprášime paprikou, vsypeme borievky, pridáme korenie a soľ a podlejeme vínom. Keď sa víno zredukuje, pridáme paradajkový pretlak, urestujeme a podlejeme vodou, dusíme do mäkka.
- 2
V priebehu dusenia prilievame vodu alebo vývar. Guláš nezahusťujeme. Pred koncom pridáme prelisovaný cesnak, dosolíme a dokoreníme.
- 3
Na zvýraznenie chuti môžeme počas dusenia pridať rozmarín. Brusnice pridávame až na tanieri; spolu s viedenskou knedľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/gulas-z-daniela/56401-recept.ht...