Viedenský guláš z daniela

Vladimír Lokšík
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 27. februára 2011
Viedenský guláš z daniela
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
150 g
80 g
50 g
200 g
2 PL
0,3 l
20 g
1 PL
3 g
120 g




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na rovnaké kúsky, opečieme cibuľku na tuku dohneda, pridáme med, lekvár, po chvíli vložíme mäso a za stáleho miešania restujeme, kým sa nezavrie, zaprášime paprikou, vsypeme borievky, pridáme korenie a soľ a podlejeme vínom. Keď sa víno zredukuje, pridáme paradajkový pretlak, urestujeme a podlejeme vodou, dusíme do mäkka.

  2. 2

    V priebehu dusenia prilievame vodu alebo vývar. Guláš nezahusťujeme. Pred koncom pridáme prelisovaný cesnak, dosolíme a dokoreníme.

  3. 3

    Na zvýraznenie chuti môžeme počas dusenia pridať rozmarín. Brusnice pridávame až na tanieri; spolu s viedenskou knedľou.

Diskusia k receptu

mipa
uz mam 5-ty den jelenie stehno v moridle, tak v sobotu idem varit :)
janaha
vyborny nenarocny recept a vysledok bol fantasticky, mnamka velka :)
misiaq
zajtra idem na to, ja robim daniela + hovadzinu na zjemnenie a davam trochu viac cibulky a pridavam za cajovu lyzicku plnotucnej horcice. Ako prilohu odporucam vyskusat zemiakove placky (robim take mensie asi do 10cm priemer)
vlado15
no tak toto určite vyskúšam,akurát som doniesol stehno z daniela,mňam
menet
Super receptík, veľmi nám chutilo :)
ferno
recept bol dobry,pokym som tam nedal ten cesnak.je ho strasne vela.neni tam nahodou preklep?80gramov bola cela hlavicka cesnaku.osobne by som tam dal max 3 strucky...
zolik
Prave ho varim. Davam cervenu cibulu, 2 vetvicky rozmarynu, iba 1 strucik cesnaku a dobru Frankovku. Inak ako v recepte. Trochu medu, trochu slivkoveho lekvaru atd. No uvidime. Daniel je Daniel. ;-)
1x haji
dumbo
Nesklame ani najnáročnejších gurmánov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia