Slanina údená dobre prerastená

Energia 0 KJ
Kalórie 1,0 kcal0.05%
Cukor 0,00 g0%
* slanina údená dobre prerastená - nutričné hodnoty pre 0g

Recepty, kde je slanina údená dobre prerastená

prazdny

Strapaté zemiakovo-brokolicové placky

Hlavné jedlá

Zemiakové placky nemusia byť iba starou známou klasikou. Dajú sa obmieňať pridaním inej zeleniny...

prazdny

Brokolicovo-krupičkové guľôčky

Hlavné jedlá

Brokolica je zelenina, ktorá sa dá pripraviť na veľa spôsobov. Jedným z nich sú aj...

prazdny

Bravčové kotlety v kastróle

Bravčové mäso

Bravčové mäso nepoužívam často, ale tentokrát som urobila výnimku. Tieto kotlety sú rýchlo hotové a chutia....

prazdny

Bravčové na znojemský spôsob

Bravčové mäso

Určite vám bude chutiť toto výborné jedlo vhodné na nedeľný obed či večeru....

prazdny

Tekvicová/dyňová polievka s cviklou

Večera

Ak máme chuť sa pohrať, potom aj obyčajná dyňová či tekvicová polievka môže vyzerať inak....

prazdny

Superzemiaky

Večera

Jednoduché jedlo, ale chutné. Málo surovín, dobrý výsledok.

prazdny

Obed z kuchty

Bravčové mäso

Toto jedlo sme doma robievali od čias, kedy sme kúpili prvý tlakový hrniec....

prazdny

Krúpy so zeleninou

Hlavné jedlá

Krúpy sú u nás dosť málo používané. Pritom sú vďačnou surovinou na prípravu rôznych jedál...

prazdny

Zemiakové fašírky so zeleninovým šalátom

Hlavné jedlá

Zemiaky môžu byť základom aj iných jedál, než na aké sme zvyknutí. Napadlo by vás urobiť fašírky práve zo zemiakov?...

prazdny

Polievka z cvikly so strateným vajcom a slaninou

Večera

Cviklových polievok je veľa druhov. Jednou z nich je aj táto polievka, ozvláštnená strateným vajíčkom...

prazdny

Pórová polievka so slaninkou

Večera

Jednoduchá polievka s výbornou chuťou, ktorá obohatí váš jedálniček.

prazdny

Zemiaky s kyslým mliekom

Večera

Jednoduché staré jedlo, ktoré sa u nás na Šariši varilo často a chutilo....

prazdny

Zapečená špagetová tekvica s brokolicou

Hlavné jedlá

Špagetová tekvica nie je u nás bežnou zeleninou. Je ale veľmi vďačná na prípravu rôznych jedál...

prazdny

Špagety s pórom

Cestoviny

Špagety sú jedny z najobľúbenejších cestovín. Môžeme ich však pripraviť aj trocha netradične, tak, ...

prazdny

Bravčová panenka s baby zemiakmi a lesnými hubami

Bravčové mäso

Baby zemiaky, pár húb z lesa a bravčová panenka, najkvalitnejší kúsok mäsa z prasiatka, si v...

prazdny

Tatarčené pirohy

Cestoviny

Tieto pirohy pochádzajú zo severovýchodného Slovenska a názov tatarčené dostali podľa slova tatarka, čo je pohánka,...

prazdny

Mačanka - hubová polievka

Večera

Nakrájame cibuľu nadrobno, slaninku na kocky. Slaninku oškvaríme a pridáme nakrájanú cibuľu. Opražíme dozlatista...

prazdny

Slaná štrúdľa s hlávkovou kapustou a so slaninou

Slané chuťovky

Štrúdle a záviny poznáme a pripravujeme väčšinou nasladko. Ale aj slané majú svoje čaro. Môžeme...

prazdny

Talianske plnené cestoviny casoncelli à la Bergamo

Hovädzie mäso

Vychutnajte si skvelé talianske cestoviny s názvom prekrásneho Bergama.

prazdny

Perlička s hubovou plnkou

Hlavné jedlá

Vyskúšali sme, že lesné huby do chutnej perličky sú skvelou voľbou. Takto upečená plnka má...

prazdny

Diviačí chrbát s hubovo-zeleninovou omáčkou

Hlavné jedlá

Divinu pripravujem viac-menej na mimoriadne príležitosti. Dostávame ju od dlhoročného poľovníka a väčšinou ju vtedy zamrazím....

prazdny

Jelenie karé na červenom víne a zelenine

Hlavné jedlá

Trošku dlhšia príprava, ale keď je čas, je to aj zábava.

prazdny

Cviklové pirohy s bryndzovou plnkou

Cestoviny

Ozvláštnite svoje pirohy cviklou v ceste. Plniť ich môžete aj tvarohovou plnkou naslano a lekvárom nasladko....

prazdny

Výborná koložvárska kapusta s kyslou smotanou

Bravčové mäso

Medzi poklady domácej kuchyne jednoznačne patrí aj skvelá koložvárska kapusta. My sme ju zapiekli s kyslou...

prazdny

Fliačky s ružičkovým kelom a fazuľovými strukmi

Cestoviny

Sú to fliačky so zeleninou a smotanou. Je to lahodné jedlo plné dobrých surovín.

prazdny

Kuracia pečeň s jablkom a čili omáčkou

Hlavné jedlá

Je to trochu zmena v jedálničku. Kto neskúsi, prichádza o dobrotu.

prazdny

Bugaci beťár

Bravčové mäso

Spoznala som ho vďaka reštauračnému menu, ktoré si objednávam v práci. Dnes som ho pripravila...

prazdny

Držková polievka so zemiakmi

Večera

S držkovou je to podobné ako s gulášom alebo kapustnicou, každý má svoj obľúbený a ten najlepší recept, či už pomerom surovín alebo pestrosťou prísad....

prazdny

Lahodne mäkké hovädzie predné

Hovädzie mäso

Hovädzie predné, či krk nie sú u mňa veľmi obľúbené, lebo kližka, či móčing...

prazdny

Kapustové zemiaky na budúci rok

Hlavné jedlá

Musíme šetriť energiami a surovinami. Toto jedlo je hotové za 35 minút a veľmi dobré.

prazdny

Bryndzová polievka - rýdzo slovenská

Bezmäsité jedlá

Uvarte si krémovú polievku z nášho národného pokladu - bryndze.

prazdny

Hubový paprikáš

Bezmäsité jedlá

Ochutnajte výborný hubový paprikáš podľa receptu známej televíznej svokry Gizky Oňovej a šikovného šéfkuchára Petra Vargu.

prazdny

Hovädzí guláš Tatuš z paneláka

Hovädzie mäso

Náš dedko Tatuš by bol 9. októbra oslávil 125. ročné narodeniny. Na svojom rodnom Šariši patril medzi vychýrených silákov, no ale aj v kuchyni sa rád a hlavne chutne obracal....

prazdny

Kuracia pečeň restovaná na slanine a šalotke s paprikou

Kuracie mäso

Pečeň vo všetkých variantoch je vďačnou surovinou aj v našej kuchyni....

prazdny

Kovbojská fazuľa

Hlavné jedlá

Sýte jedlo, ktoré uvaríte aj na ohníku v prírode.