Slané muffiny
Slané muffiny

Pečené zemiakové mini „drob-muffiny“ s bryndzou

ellie17 - bez fotkyellie17, 31. októbra 2025

Toto jedlo som pripravila ako taký malý experiment - chcela som tradičnú chuť, ale modernejšie podanie. Prekvapilo ma, aké praktické sú tieto malé Zobraziť celý popisToto jedlo som pripravila ako taký malý experiment - chcela som tradičnú chuť, ale modernejšie podanie. Prekvapilo ma, aké praktické sú tieto malé muffiny: ľahko sa jedia a chutia ako droby bez čriev. Aj bryndza tomu dodala úplne iný šmrnc. Na stole sa po nich len zaprášilo.

12
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

600 g
150 g
100 g
1 ks
1 ks
50 g
1 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
Na vymazanie formy:



Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme ich a nastrúhame najemno.

  2. 2

    Nakrájanú slaninu opražíme spolu s cibuľou do zlatista.

  3. 3

    K zemiakom pridáme vajce, krupicu, bryndzu, opraženú cibuľu so slaninou a koreniny. Dobre premiešame.

  4. 4

    Formu na muffiny jemne vymažeme olejom a naplníme pripravenou masou.

  5. 5

    Pečieme v rúre na 200 °C približne 25 minút, kým vrch nezačne zlatnúť.

  6. 6

    Podávame teplé, ideálne s kyslou kapustou alebo jogurtovým dipom.

Diskusia k receptu