Pečené zemiakové mini „drob-muffiny“ s bryndzou
Toto jedlo som pripravila ako taký malý experiment - chcela som tradičnú chuť, ale modernejšie podanie. Prekvapilo ma, aké praktické sú tieto malé Zobraziť celý popisToto jedlo som pripravila ako taký malý experiment - chcela som tradičnú chuť, ale modernejšie podanie. Prekvapilo ma, aké praktické sú tieto malé muffiny: ľahko sa jedia a chutia ako droby bez čriev. Aj bryndza tomu dodala úplne iný šmrnc. Na stole sa po nich len zaprášilo.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme ich a nastrúhame najemno.
- 2
Nakrájanú slaninu opražíme spolu s cibuľou do zlatista.
- 3
K zemiakom pridáme vajce, krupicu, bryndzu, opraženú cibuľu so slaninou a koreniny. Dobre premiešame.
- 4
Formu na muffiny jemne vymažeme olejom a naplníme pripravenou masou.
- 5
Pečieme v rúre na 200 °C približne 25 minút, kým vrch nezačne zlatnúť.
- 6
Podávame teplé, ideálne s kyslou kapustou alebo jogurtovým dipom.
Tiež slané muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu