Ryba na zemiakoch a paradajkách fotorecept
Kombinácia rýb a zeleniny je vždy dobrá. Ľahko stráviteľné jedlo je vždy prínosom, najmä v lete.
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
35 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Do vymasteného pekáča dáme na kocky nakrájanú slaninu.
-
2
Na ňu rozložíme zemiaky nakrájané na kolieska asi 5 mm hrubé. Jemne osolíme.
-
3
Na zemiaky rozložíme na kolieska nakrájané paradajky. Posypeme nasekanou bazalkou.
-
4
Navrch uložíme osolené ryby, do vnútra ktorých vložíme plátoček masla.
-
5
Prilejeme niekoľko lyžíc vody (cca 3-4), zakryjeme a pečieme v rúre na 170 °C asi 25 minút. Potom odkryjeme a zapečieme ešte 10 minút.
Diskusia k receptu