Pečená ryba
Pečená ryba

Ryba na zemiakoch a paradajkách fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, včera 10:56
Ryba na zemiakoch a paradajkách (fotorecept)
Foto: tejaja

Kombinácia rýb a zeleniny je vždy dobrá. Ľahko stráviteľné jedlo je vždy prínosom, najmä v lete.

2
porcie
20 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Suroviny

2 ks (makrela, pstruh...)
70 g
400 g
4 ks
2 plátky
 čerstvá



Postup

  1. 1

    Do vymasteného pekáča dáme na kocky nakrájanú slaninu.

    Ryba na zemiakoch a paradajkách (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na ňu rozložíme zemiaky nakrájané na kolieska asi 5 mm hrubé. Jemne osolíme.

    Ryba na zemiakoch a paradajkách (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na zemiaky rozložíme na kolieska nakrájané paradajky. Posypeme nasekanou bazalkou.

    Ryba na zemiakoch a paradajkách (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Navrch uložíme osolené ryby, do vnútra ktorých vložíme plátoček masla.

    Ryba na zemiakoch a paradajkách (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prilejeme niekoľko lyžíc vody (cca 3-4), zakryjeme a pečieme v rúre na 170 °C asi 25 minút. Potom odkryjeme a zapečieme ešte 10 minút.

Diskusia k receptu